PARIS 2018. Premieră mondială: noua generaţie Mercedes-Benz B-Class! (VIDEO)

Timpul trece repede, iar Mercedes-Benz B-Class, modelul de care noi suntem deosebit de ataşaţi, a ajuns la o nouă generaţie, prezentată în premieră mondială acum câteva minute la salonul auto de la Paris!
La fel ca şi noua generaţie A-Class, noul B-Class a păstrat reţeta şi silueta predecesorului său, care s-a bucurat de un succes admirabil la vânzări. Însă proporţiile caroseriei Sports Tourer par acum şi mai dinamice, datorită unei linii mai coborâte a plafonului şi a unui ampatament extrem de lung pentru dimensiunile maşinii, de tocmai 2,729 mm. De asemenea, şi linia portbagajului a devenit ceva mai dinamică, B-Class vrând parcă să se depărteze de asocierea cu un van clasic.
Interiorul modelului se inspiră din formele noului A-Class, aşa cum era şi firesc să fie, ajustându-le la înălţimea mai mare a lui B-Class. Tehnologiile şi opţiunile posibile sunt toate similare, aici făcându-şi loc inclusiv noul sistem multimedia MBUX, dar şi cadranele digitale de bord în locul celor analogice, opţional, fireşte.
La gama de motoare, totuşi, B-Class aduce şi nişte noutăţi interesante, punând un accent mult mai mare pe motorizările diesel. Versiunea B 180d va avea sub capotă dieselul de 1.5 litri de origine Renault, ca şi A-Class, însă motorizările B 200d şi B 220d debutează cu dieselul de 2.0 litri de pe E-Class şi C-Class, care îşi face astfel prima prezenţă în montare transversală în gama Mercedes-Benz. Motorul mai mare vine şi cu o cutie de viteze nouă cu dublu ambreiaj, cu 8 trepte.
Gama de benzinare e formată de motorul M282 de 1.33 litri turbo pe B 180, dezvoltat împreună cu Renault, disponibil în verisuni de 136 CP şi 163 CP.

Şi, spre amărârea noastră, şi B-Class a moştenit de la A-Class posibilitatea de a veni pe puntea spate cu o suspensie cu bară de torsiune în versiunile incipiente, în timp ce versiunile de top vin echipate cu suspensie multilink. Tot în versiunile de top, B-Class va putea beneficia şi de suspensie adaptivă DYNAMIC SELECT.
0
1,719
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!