PARIS 2018. Premieră mondială: noua generaţie BMW Seria 3! (VIDEO)

Wow! Cu siguranţă o asemenea exclamaţie are toate şansele să vă scape la prima vedere a noului BMW Seria 3, care tocmai şi-a făcut apariţia la salonul auto de la Paris!
Extrem de dinamic şi armonizat în proporţii, îndrăzneţ şi ambiţios de a fi mult mai diferit decât alte modele actuale din gama BMW – Seria 3 nu va fi cu siguranţă confundată cu alte modele şi nici nu va lăsa vreodată întrebarea „ce model e ăsta?” fără un răspuns imediat.

Avem de-a face deja cu cea de-a 7-a generaţie BMW Seria 3 din câte au existat şi cam toate au fost iubite aprig de fanii mărcii bavareze, timp de mai bine de 40 de ani. Acum, noua generaţie vine să le înfierbânte acestora încă o dată inimile. Doar că şi inimile concurenţilor vor fi înfierbântate acum.
Noua Serie 3 a crescut simţitor în lungime cu tocmai 8.5 cm, şi măsoară acum 4,709 mm! Modelul a devenit cu 16 mm mai lat şi cu doar 1 mm mai înalt, iar ampatamentul a crescut cu 41 mm, până la 2,851 mm. În rezultat, noua Serie 3 vine cu proporţii foarte diferite de predecesoarea sa, inconfundabile chiar.

Blocurile optice faţă cuceresc imediat, iar nervurile capotei creează parcă un contur al grilei frontale. Maşina are caracter, cu siguranţă.
Interiorul aduce de asemenea un concept foarte aerat, cu o parte din comenzi integrate în zona gurilor de ventilare. Rotula de comandă a sistemului multimedia, totuşi, ne aminteşte nouă foarte mult de modelele din Ingolstadt. De altfel şi butonul de pornire a motorului e poziţionat pe tunelul central.

Fireşte, noua Serie 3 poate beneficia acum de cadrane digitale de bord, în pas cu trendul actual. Nu putea lipsi nici cea mai nouă iteraţie a sistemului multimedia, integrat acum mult mai armonios în planşa de bord.
Cea mai atractivă versiune în vânzări va fi în continuare 320d, cu tracţiune spate sau integrală. În cazul dieselul 320d, vorbim de un motor de 2.0 litri, cu patru cilindri, capabil să dezvolte 190 CP şi 400 Nm. Pe lângă cutia de viteze automată cu 8 trepte, amatorii de 3 pedale vor avea în continuare şansa optării pentru o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, de generaţie nouă.
Acelaşi motor diesel de 4 cilindri va fi oferit într-o variantă mai puţin puternică pe versiunea 318d, unde va dezvolta 150 CP şi 320 Nm. Extazul diesel va fi oferit în continuare de motorizarea cu 6 cilindri în linie, 330d, cu 265 CP şi 580 Nm la activ.

La capitolul benzinarelor, în momentul lansării sunt disponibile două opţiuni: 330i şi 320i. Versiunea 320i vine cu un motor cu 4 cilindri, de 184 CP şi Nm. Sub capota versiunii 330i e montat tot un motor de 2.0 litri, cu 258 CP la activ şi un cuplu maxim de 400 Nm.
Noul BMW Seria 3 promite o agilitate şi mai mare, păstrând distribuţia clasică de 50:50 a greutăţii între axe, dar venind şi cu noi tehnologii de şasiu, despre care vă vom explica în detaliu într-un material detailat despre ingineria noii Serii 3.
0
2,001
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!