Renault EZ-GO. Viitorul e aici! Un concept de maşină fără şofer

Viitorul automobilelor este electric şi autonom, declară cei de la Renault Groupe. Conceptul Renault EZ-GO un automobil electric, fără şofer, care poate fi chemat de oricine şi oriunde, prin intermediul unei aplicaţii sau a unui punct specializat de chemare. Un taxi al viitorului, care permite pasagerilor să folosească timpul care îl petrec în drum cît mai eficient: să citească, să lucreze sau chiar să doarmă.
În 2017 Renault Groupe a pornit un plan strategic numit ‘’Drive the Future’’, unde planifică pînă în 2022 să lanseze o reţea întreagă de servicii comerciale taxi, cu automobile autonome.
Designul conceptului EZ-GO este foarte futuristic şi bine gîndit, cu o aerodinamică sofisticată, avînd forma unui trapez. Liniile maşinii sunt proiectate astfel încât să se combine perfect cu ambianţa unui oraş mare. Maşina dispune de geamuri panoramice mari, şi un acoperiş din sticlă, care permit pasagerilor să admire priveliştile oraşului din plin. Renault EZ-GO este capabil să ia la bord pînă la 6 persoane, care vor avea conexiune wi-fi, şi posibilitatea de a încărca smartphone-ul wireless.
Renault EZ-GO are bateriile plasate sub podea şi motorul electric pe axa din spate, ceea ce permite amplasarea cât mai comodă a pasagerilor şi bagajului din interiorul maşinii. Conceptul dispune de nivelul de autonomie 4 din 5. Asta înseamnă că el este capabil să menţină distanţa, să schimbe banda şi chiar să traverseze intersecţii desinestătător.
Viteza maximă este limitată la 50 km/h, are tracţiunea pe roţile din spate şi suspensie ajustabilă după înălţime.
Dimensiunile Renault EZ-GO sunt deloc mici: lungimea este de 5.20 metri, lăţimea de 2.20 şi cîntăreşte acest taxi al viitorului 1700 kg împreună cu bateriile. Renault Groupe planifică pînă în 2022 să lanseze pe drumurile publice aşa gen de maşină-serviciu.

0
1,473
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!