(VIDEO) Subaru WRX STI a instalat un record mondial, pe renumitul traseu Transfăgărăşan

Cei de la Subaru au hotărât să instaleze un record de traversare a traseului Transfăgărăşan. La volanul unui Subaru WRX STI Type RA era renumitul campion în cursele de Rally Mark Higgins.
Maşina nu a fost una simplă, fiind practic o versiune din rally adaptată pentru drumuri publice, având o putere de 600 CP şi un rezervor de combustibil mărit până la 100 litri. Distanţa totală de aproximativ 83 de kilometri a fost parcursă de Higgins în 41 minute 58 secunde.

Pentru a instala acest record cei de la Subaru au închis şoseaua pentru restul traficului pentru câteva ore, au folosit un elicopter şi o armată întreagă de cameramani. Traseul Transfăgărăşan nu este unul simplu deloc, cu peste 624 de cotituri periculoase şi aproximativ 2 kilometri de porţiuni cu schimbări de altitudine.
La eveniment au mai participat o mulţime de jurnalişti invitaţi de Subaru, care au avut ocazia să traverseze şi ei traseul dar deja la volanul unui Subaru WRX STI obişnuit. Nu e primul record instalat de Mark Higgins la volanul unui Subaru WRX STI.

În 2016 el a instalat un record mondial traversând traseul din insula Man din Marea Britanie, unde apropo, fost născut în 1971. Mark Higgins a lucrat ca şofer cascador în renumitele filmuri James Bond Quantum of Solace şi SkyFall. Higgins a mai făcut cascadorie şi pentru echipa Grand Tour.
0
2,408
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!