Suspiciuni la Euro NCAP: unii producători marchează anumite piese cu inscripţia ''doar pentru teste''

Euro NCAP și Thatcham Research au descoperit în maşinele de teste, airbag-uri și puncte de fixare ISOFIX marcate "numai pentru testele de impact" în urma evaluărilor de siguranță.
Toate mașinile de producție în masă vândute în UE sunt examinate în urma procedurilor executate în timpul testării de siguranţă NCAP.

După aceste teste, cercetătorii de la organizații precum Thatcham, care evaluează vehiculele în colaborare cu NCAP, efectuează periodic un audit cu retragere, inspectând componentele individual.

În timpul acestor audituri, cercetătorii de la Thatcham și NCAP au şi găsit părți suspicioase marcate, care au iau făcut să gândească că producătorii de maşini au fi folosit piese ‘’speciale’’ pentru maşinile care sunt trimise la teste de siguranţă.
Euro NCAP a interogat companiile după ce a găsit aceste marcaje. Aceste investigații pot implica vizite la fabricile de mașini sau la furnizorii de piese, iar vehiculele sunt, de asemenea testate din nou.

Iată cum explică producătorii aceste marcaje: "Lotul nostru de autoturisme este comandat din interior, de către departamentele de siguranță și ele uneori utilizează ca referință internă, inscripţia " Euro NCAP ", deoarece termenele limită sunt strânse, iar sloturile de producție nu pot fi pierdute. În unele cazuri, această referință este scrisă pe piese, pentru a se asigura că producția nu este amânată. "

Întrebaţi dacă consideră că producătorii încearcă intenţionat să optimizeze mașinile pentru testele de siguranță, Euro NCAP a declarat că auditurile sale "nu au arătat niciodată o încercare deliberată de a ne înșela testele". De asemenea, oficialii de la Euro NCAP spun că nu a întâmpinat o parte marcată în ultimul an sau doi.
0
1,896
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!