Un Ferrari 330 GT 2+2 modificat de Vignale, cu un preţ aproximativ de 1 000 000 de dolari

Ferrari 330 GT Shooting Brake, construit de antreprenorul italian Alfredo Vignale. Pe timpuri, compania Vignale era un atelier italian care se ocupa cu proiectarea şi construirea caroseriilor la comandă. Această mașină este una din ultimile lor creații.
Acest exemplar a început viața ca un model Ferrari 330 GT 2+2, care apoi a fost modificat într-un shooting brake exclisivist, care era capabil să transporte în lux şi confort patru pasageri împreună cu bagajele. Fiind propulsat de un motor V12, pe lângă spaţiu şi confort, mai era şi rapid, pe timpurile de atunci.

Istoria din spatele modelului 330 GT Shooting Brake a început în 1967. Un fiu al unui din importatorii Ferrari în SUA de atunci, a decis să ia un 330 GT 2+2 standard şi să facă din el ceva mai special. Designul viitorului shooting brake a fost proiectat de un ilustrator american de la Hollywood, Bob Peak.
După ce designul dorit era gata, ei au apelat la atelierul Vignale, pentru a realiza proiectul în metal. Rezultatul acestei colaborări era spectaculos. Versiunea Shooting Brake era cu doar 50 mm mai lungă decât originalul, şi a fost produsă în doar 1,099 de unităţi, având un preţ estimativ de 1 000 000 de dolari în ziua de azi.
0
425
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!