Atenţie, automobişti: asigurarea CASCO nu acoperă zonele din Ucraina în care s-a decretat stare de război!

Recent, rada supremă de la Kiev a aprobat decretul preşedintelui ucrainean de a instituit stare de război în zece regiuni ale Ucrainei, în lista acestora fiind cuprinse şi regiunile de la hotarul cu Republica Moldova.
În acest context, venim cu o informaţie importantă către şoferii din Republica Moldova, care ar putea planifica deplasări cu automobilul pe teritoriul Ucrainei. Pe lângă recomandările de ordin general ce impun o preferabilă evitare a unor regiuni aflate oficial în stare de răboi şi pe lângă faptul că mulţi automobilişti moldoveni s-au confruntat deja cu riscuri sporite legate de siguranţa automobilelor lor în unele regiuni ale ţării vecine, noul statut juridic al acestor regiuni declanşează o clauză specială, prezentă în majoritatea contractelor CASCO ale companiilor de asigurări.

În mod specific, în contractele CASCO sunt, de obice, stipulate cazurile în care compania de asigurări NU ACOPERĂ riscurile, iar una dintre acestea este aproape întotdeauna starea de război sau pagubele provocate automobilul în timp de război. Prin urmare, dacă automobilul Dvs. asigurat CASCO ar nimeri într-un accident sau într-un incident în care ar fi deteriorat sau chiar furat într-o regiune în care e decretată stare de război din Ucraina, compania de asigurare are dreptul de A NU ACHITA pagubele în această situaţie.

Spre exemplu, contractul uneia dintre celei mai mari companii de asigurări din Moldova, are incluse la compartimentul excluderi de la acoperirea asigurării în primele două puncte:
- război, invazie, terorism, ostilităţi (declarate sau nu), revoluţie, rebeliune, război civil, insurecţie, regim militar, uzurpare de putere;
- sechestrare, confiscare, naţionalizare, expropriere, rechiziţionare, acte paramilitare, distrugere din ordinul oricărui guvern sau autoritate publică.

Prin urmare, vă recomandăm să fiţi prudenţi şi să evitaţi deplasarea în Ucraina cu automobilul în perioada imediat următoare, cel puţin până la detensionarea situaţiei şi anularea stării de război în regiunile sus-menţionate.
0
1,698
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!