Către 2023, în România vor fi construite 2,500 de staţiuni de încărcare pentru automobile electrice!

Compania italiană Enel X planifică să construiască în oraşele şi autostrăzile principae din România, 2,500 de staţiuni de încărcare pentru maşinile cu propulsie electrică.
Proiectul presupune investiţii de circa 20 de milioane de euro şi se va desfăşura în perioada din 2019 până în 2023. Staţiunile de încărcare instalate vor avea puteri de 20 kW, 50 kW şi 150 kW, ultima fiind capabilă să încarce bateria unui Audi e-tron până la 80% în doar 30 de minute.

Începând cu 2019, primile oraşe care vor beneficia de aceste staţiuni sunt Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. De asemenea, Enel va furniza infrastructura de încărcare inclusiv pentru centre comerciale, hoteluri sau hypermarket-uri fără costuri de instalare sau întreținere, cu condiția punerii la dispoziție a locurilor de parcare necesare încărcării.
Staţiunile de încărcare vor fi utilizate împreună cu aplicaţia numită Enel X Recharge App care va arăta harta de staţiuni din apropiere, va oferi posibilitatea de a programa un loc de încărcare la una din staţiuni şi de a urmări gradul de încărcare a maşinii.
0
1,462
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!