INP sancţionează pentru lumini Xenon instalate ilegal

Începând cu data de 1 noiembrie a anului curent, angajaţii Inspectoratului de Patrulare au pornit o campanie de depistare şi sancţionare a proprietarilor de maşini cu lumini de tip Xenon instalate ilegal.
Amenda pentru o astfel de încălcare este cuprinsă între 150 şi 300 de lei. Cam puţin nu? Eu personal m-am confruntat cu o asemenea situaţie zilele trecute: afară era deja noapte, eu, mergând liniştit în trafic, m-am pomenit cu un Toyota Land Cruiser în spatele meu, care avea lumini de tip Xenon extrem de dubioase, instalate de oricine, numai nu de uzină.

Cum am înţeles faptul ? Toate trei oglinzi retrovizoare ale maşinii mele, străluceau cu o lumină albastră deschisă, care dacă îndrăzneam să privesc în ea, îmi ’’curgeau ochii din orbite’’. Apropo, avea şi luminile anticeaţă aprinse şi ghiciţi ce? Da! Avea Xenon şi în ele!
Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că amenda ar trebui să fie mărită, cel puţin dublu sau chiar triplu. Luminile Xenon instalate pe maşinile care nu sunt prevăzute constructiv pentru asta, pe lângă faptul că sunt extrem de enervante pentru oricine le stă în cale, mai sunt şi extrem de periculoase, cauzând un număr mare de accidente pe drumurile noastre, care şi fără asta sunt destul de periculoase pe timp de noapte.

În urma acestei campanii, un număr de peste 300 de şoferi au fost amendaţi şi va dura până pe data de 10 noiembrie a anului curent.
0
648
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!