Jaguar F-Type modificat pentru curse de Rally! Vine să onoreze legendarul model Jaguar XK 120

Jaguar se află într-o stare de spirit festivă. Marca britanică continuă festivitățile de aniversare a cei 70 de ani de mașini sportive care poartă sigla felinei sălbatice pe capotă.
Nu unul, ci două exemplare unicale au fost create ca un omagiu pentru legendarul Jaguar XK 120 dezvăluit la sfârșitul anilor 1940 care a avut un succes enorm în curse, la începutul următorului deceniu.

Cele două exemplare F-Type de raliu nu au fost construite de la zero, Jaguar folosind ca bază ediţia limitată F-Type Checkered Flag dotat cu un motor pe benzină de 2,0 litri turboaspirat care dezvoltă 296 CP.
În ciuda faptului că maşinile nu sunt planificate pentru a participa ofocial în curse de rally, ele se încadrează în specificaţiile impuse de FIA, având o carcasă de siguranţă, suspensie ridicată cu 40 mm şi un sistem de frânare mai sofisticat, comparativ cu ‘’versiunea de asfalt’’.
Pe lângă suspensie şi sistem de frânare, versiunea F-Type pentru rally a mai primit şi un set de roţi WRC, un diferenţial cu alunecare limitată pe axa din spate şi un set de lumini adăugătoare pe capota din faţă.
0
1,683
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!