Los Angeles 2018: Audi E-Tron GT Concept, frate cu Taycan!

Într-un teaser făcut mai devreme Audi ne-a arătat noul său model, defapt un concept al unui electromobil de clasă Gran Turismo numit Audi E-Tron GT.
În sfârşit E-Tron GT a făcut apariţia la Los Angeles, având un design mai degrabă a unei maşini care este gata să meargă în producţie chiar mâine. Conceptul are o arhitectură a caroseriei lată şi joasă, caracteristică unui Gran Turismo adevărat.

Maşina măsoară în lungime aproape cinci metri în timp ce lăţimea ajunge la 1,96 metri, înălţimea electromobilului fiind similară cu a unui Porsche 911. Bateriile cu o capacitate de 90 kWh oferă o autonomie de peste 400 kilometri, fiind amplasate în podeaua maşinii, ea având un centru de greutate foarte jos, similar cu cel al modelului Audi R8.

Conceptul E-Tron GT este dotat cu câte un motor electric la fiecare roată, având ca rezultat tracţiune integrală. Puterea motoarelor electrice este de 434 kW, echivalentul a 590 CP. Audi declară o accelerare 0-100 km/h în 3,5 secunde iar sprintul 0-200 km/h este parcurs în 12 secunde, viteza maximă fiind limitată la 240 km/h.
Audi E-Tron GT poate fi încărcat atât de la cablu de tensiune înaltă, cât şi prin metoda wireless. În al doilea caz, maşina este parcată pe un panel de încărcare, care la rândul său este conectat la sursa de energie! Noul E-Tron GT foloseşte sistemul de încărcare de 800 volţi, acelaşi fiind instalat pe modelul Porsche Taycan. Acest sistem de încărcare permite bateriilor să încarce până la 80% în doar 20 de minute, oferind o autonomie de circa 320 km.

Cei de la Audi au confirmat că modelul E-Tron GT a fost proiectat împreună cu inginerii de la Porsche şi foloseşte multe tehnologii şi componenţi similare modelului Taycan.
Audi E-Tron GT este planificat să meargă în producţie în a doua jumătate a anului 2020. Primele livrări către clienţi sunt planificate pentru prima jumătate al anului 2021.
0
2,172
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!