Los Angeles 2018: Noua Mazda 3 în toată frumuseţea!

Noua Mazda 3 a debutat recent la salonul auto din Los Angeles. Mazda 3 a fost prezentată în versiuni hatchback cu cinci uşi şi sedan cu patru uşi, designul exterior fiind foarte similar cu cel al conceptului Kai prezentat încă anul trecut.
Versiunea sedan a crescut în lungime măsurând 4662 mm, fiind cu 82 mm mai lung comparativ cu predecesorul său. Varianta hatchback scăzut în lungime cu 11 mm comparativ cu precedentul model.

Ambele versiuni însă au crescut puţin în lăţime până la 1797 mm, adăugând 2 mm faţă de modelul precedent. La interior noua generaţie Mazda 3 la fel oglindeşte stilistica conceptului Kai, cu panoul de bord orientat spre şofer având un design curat şi minimalist.
Ergonomia şoferului vine cu o amplitudine mai largă de ajustări a volanului (+10 mm în toate direcţiile) şi poziţionarea mai înaltă a schimbătorului de viteze. Sistemul multimedia a primit un touchscreen de 8.8 inch şi un sistem audio cu 8 boxe, în timp ce în versiunile de top este oferit sistemul audio premial Bose cu 12 boxe. Cei de la Mazda declară că versiunea hatchback are un caracter dinamic şi sportiv în timp ce sedanul oferă confort şi eleganţă.

Noua Mazda 3 este echipată cu sisteme de siguranţă activă cum ar fi, sistemul de asistenţă în trafic, capabil să accelereze şi să frâneze semi-autonom în ambuteiaje şi să corecteze direcţia în regim de autostradă. Alt sistem de siguranţă activă dotat cu cameră infraroşie, previne şoferul prin semnale sonore în caz că acesta este obosit şi riscă să piardă controlul asupra maşinii.
Gama de motorizări este alcătuită din benzinare aspirate natural cu tehnologia Skyactiv-G şi o variantă diesel Skyactiv-D. Mezinul în gamă este un motor de 1.5 litri, urmat de varianta de 2.0 litri, ultimul fiind un diesel de 1.8 litri. La fel în premieră benzinarele Mazda 3 beneficiază de noul sistem Skyactiv-X, fiind un control sofisticat de igniţie la o compresie înaltă, acest sistem fiind oferit alături de tehnologii Mild Hybrid de la Mazda.

Motoarele sânt oferite cu opţiuni de cutie manuală sau automată, ambele în 6 rapoarte, la fel Mazda planifică să ofere un sistem de tracţiune integrală i-Activ, cu sistemul GVC PLUS care a debutat pe actuala generaţie a SUV-ului Mazda CX-5.
0
863
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!