Oficial: modelele electrice BMW i vor fi vândute şi în Moldova!

De mai mulţi ani, marca BMW are o divizie dedicată automobilelor electrice – BMW i, sloganul căreia e „Born Electric”, sau „născut electric”. Primele modele bavareze, care fac parte din această divizie, sunt BMW i3 şi i8, iar în curând acestora li s-ar putea alătura şi un viitor SUV electric.
Moldova, ca şi multe alte ţări de pe mapamond, nu era autorizată până acum pentru vânzarea diviziei BMW i. Însă acest lucru s-a schimbat de curând, importatorul oficial BMW Group în Moldova, compania Autospace, primind autorizarea oficială în acest sens de la producătorul german.
Şi pentru că vorbim de o marcă germană, o asemenea autorizare nu înseamnă doar permisiunea de a vinde aceste modele, ci un întreg set de instruiri ale personalului de vânzări şi de service, dar şi investiţii majore în echipamente noi în service-ul oficial BMW Moldova, pentru ca modelele diviziei BMW i să poată fi deservite tehnic în orice circumstanţe. Toate aceste criterii au fost îndeplinite de către BMW Moldova, iar oficialii BMW Group au inclus de curând Republica Moldova în lista ţărilor autorizate pentru vânzarea modelelor electrice BMW i.

Aşadar, începând cu luna ianuarie 2019 primele BMW i3 şi i8 vor ajunge deja în showroom-ul BMW Moldova şi vor putea fi cumpărate de către conaţionalii noştri.
Vă reamintim şi câteva date tehnice ale modelelor BMW i. BMW i3, în ultima sa actualizare tehnică, este un model 100% electric, cu un electromotor de 170 CP şi 250 Nm ce pune în mişcare puntea spate, modelul având o baterie cu o capacitate netă de 37.9 kWh şi o capacitate totală de 42.2 kWh. Conform noului standard de măsurare WLTP, mult mai apropiat de condiţiile vieţii reale, autonomia modelului oscilează între 285 şi 310 km. Bateria poate fi încărcată la 80% în numai 45 minute de la o priză rapidă, sau în ceva mai mult de 9 ore de la o priză domestică de 230V şi 3.7 kWh capacitate. De la o priză domestică de 380 V, o încărcare similară a bateriei ar dura puţin peste 3 ore.
BMW i8 Coupe şi i8 Roadster dispun de un electromotor ce propulsează puntea faţă, în timp ce un motor cu ardere internă poate propulsa puntea spate. Electromotorul are o putere maximă de 143 CP şi 250 Nm, în timp ce motorul pe benzină are o putere de 231 CP şi 320 Nm. Bateria electrică are o capacitate de stocare de 11.6 kWh, putând fi încărcare în mai puţin de 3 ore de la o priză domestică de 230 V. Modelul poate parcurge până la 55 km în regim pur electric cu energia din baterii, după care operează într-un regim de propulsie hibridă.
Noi, în calitate de organizatori ai recentului Moldova Hybrid Electro Maraton şi susţinători ai mobilităţii electrice, nu putem decât să salutăm acest pas important de dezvoltare a pieţei locale prin efortul celor de la BMW Group şi BMW Moldova!
0
602
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!