Porsche dezvăluie secretele tehnice a legendarului bolid 919 Hybrid LMP1

La sfârşitul anului 2017, bolidul Porsche 919 Hybrid a fost retras din seria de curse LMP1, Porsche planificând să debuteze în Formula E, mai târziu.
Ei au decis să deschidă uşile atelierului de dezvoltare din Weissach, pentru a dezvălui publicului tehnologiile care au adus bolidul la un succes enorm în cursele de anduranţă Lemans.

Lumea Motorsport-ului este una foarte secretă şi ocazia de a privi în detalii o maşină de curse modernă este, de obicei, un lucru accesibil doar pentru membrii echipelor sau unor fotografi aventurişti.
Odată cu retragerea echipei Porsche din categoria LMP1, nevoia de a menţine în secret tehnologiile bolidului 919 Hybrid a dispărut. În sfârşit avem ocazia să aruncăm o privire la interiorul unui 919 Hybrid în carne şi oase.

Motorul turbo aspirat, V4 de 2,0 litri, are nişte dimensiuni foarte mici, dar dezvoltă o putere enormă de 500 CP. Acompaniat de două motoare electrice, puterea totală dezvoltată de acest hibrid este de peste 900 CP.
Motorul de ardere internă transmite puterea pe axa din spate, în timp ce motoarele electrice transmit forţa pe axa din faţă, împreună alcătuind un sistem de tracţiune integrală.

Porsche a fost, de asemenea, singurul producător din seria LMP1 care recupera energia folosind o mică turbină instalată în sistemul de evacuare, pentru a fi capabilă să încarce bateriile în timpul accelerării sau frânării, tehnologie folosită doar în bolidurile F1.
0
1,632
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!