Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: BMW M340i xDrive atinge un nivel nou de performanţă!

14 Noiembrie 2018 - 12:20
Ion Pantea
Noul BMW Seria 3 în versiunea M340i xDrive a debutat la salonul auto din Los Angeles 2018. Maşina a suferit schimbări semnificative la motor, sistem de tracţiune, suspensie şi cutie.
Benzinarul de 3.0 litri şi şase cilindri în linie dispune de capacul cilindrilor şi carterul din aluminiu. La fel au fost modificate injectoarele de benzină a căror presiune a fost mărită până la 350 bar. Turbocompresorul cu tehnologia TwinScroll a fost integrat în colectorul de eşapament, fapt care permite turbocompresorului să atingă presiunea maximă mai rapid şi eficient.

Aceste modificări alături de sistemul Valvetronic şi Double Vanos au permis motorului să dezvolte o putere maximă de 370 CP şi 500 Nm de cuplu. Comparativ cu modelul precedent, puterea a crescut cu 48 CP şi cuplul maxim s-a mărit cu 50 Nm. Ca rezultat aceelerează până la prima sută noul M340i xDrive în doar 4,4 secunde reuşind să întreacă modelul precedent cu aproximativ jumătate de secundă.
Cu toate aceste performanţe consumul mediu promite să fie foarte modest, cu o cifră de doar 7,5 litri la sută! Cutia în 8 rapoarte a primit un sistem hidraulic mai avansat care permite schimbarea vitezelor mai rapidă, având un raport de transmisie mai scurt, pentru a oferi o accelerare mai veselă.

Sistemul de tracţiune integrală xDrive va oferi un spectru de senzaţii tari, fiind capabil în regimurile Sport şi Sport Plus să transmită majoritatea tracţiunii la axa din spate, unde mai are şi un diferenţial blocabil M Sport. Suspensia noului M340i a devenit mai joasă cu 10 mm, mai rigidă şi uşoară, comparativ cu modelul precedent.
Sistemul de frânare este oferit în standard cu discuri din faţă de 348 mm şi 345 mm în spate. Lansarea versiunii M340i xDrive pe pieţele din Europa şi SUA va avea loc în luna iulie a anului 2019.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter