Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de vineri, №16

10 Noiembrie 2018 - 11:38
Ilie Toma
După o pauză de câteva săptămâni expediţioniste, revenim astăzi la rubrica îndrăgită de voi, de recomandare a muzicii bune pentru condus. Între timp toamna a tot înaintat dincolo de parbriz, dimineţile sunt mai răcoroase şi mai ceţoase, iar ambianţa acustică de la bordul automobilelor migrează spre alte stiluri, alternând notele mai melancolice cu episoadele în care, dimpotrivă, muzica ar trebui să fie cea care să ne trezească din amorţeala tomnatică.
Iar noi vă aducem astăzi un nou set de recomandări, numai bune pentru toate aceste stări. Urmăm aceeaşi reţetă de 3 recomandări, de muzică electronică, jazz şi rock.

Recomandarea Electronic:
The Prodigy – No Tourists. 2018.
Da, e un album nou The Prodigy, care a abia a văzut „lumina zilei” acum vreo săptămână. Aţi putea crede că, dată fiind notorietatea formaţiei, ar fi o chestie obligatorie ca orice album nou să fie inclus într-o listă de recomandări, însă nu e deloc aşa, formaţia a avut şi albume slabe. Însă No Turists se simte ca un album venit după o pază lungă, cu multe rătăciri şi regăsiri ale formaţiei, după ce în sfârşit cei de acolo au înţeles ce îi diferenţiază cu adevărat şi ce îi face atât de buni. Şi albumul ăsta e tocmai un produs a ceea a putut dintotdeauna The Prodigy face cel mai bine, cu ritmurile lor demenţiale, cu o calitate a sunetului gata să spargă ferestrele prin forţă şi cu multă inspiraţie. Dacă-l ascultaţi în condus, trebuie să-l ascultaţi la volum mai mare, cu bass-uri suficiente, doar că trebuie să vă dăm şi un avertistment! Fiţi atenţi la vitezometru şi la indicatoarele de circulaţie! Muzica asta poate tonifia atât de tare, încât vă puteţi surprinde cu uşrinţă gonind în aceleaşi ritmuri ca muzica!

Recomandarea Jazz:
Waldeck – Atlantic Ballroom. 2018.
Muzica lui Waldeck vă va suna neobişnuit de familiară, dar în acelaşi timp neobişnuit de originală şi plăcută. De parcă vă simţiţi deodată bine cu ea, de parcă nimeriţi imediat în mijlocul unei acţiuni de film şi imediat de după colţ ar trebui să apară James Bond. Adevărul e că Waldeck ar putea fi o descoperire pentru mulţi dintre voi, la fel cum a fost şi pentru noi. Austriacul Klaus Waldeck şi-a început cariera ca avocat de proprietate intelectuală, însă în scurt timp a înţeles că-i stă mai bine în rol de creator de proprietate intelectuală, decât de apărător al ei. Aşa că s-a tot cooperat pe parcursul carierei cu muzicieni talentaţi, pentru a crea albume care merită ascultate şi explorate. Iar noi l-am descoperit datorită ultimului său album, Atlantic Ballroom, lansat în 2018, pe care vă invităm să-l ascultaţi, prevenindu-vă din start că nu e un jazz curat (dar oare există adeseori albume de jazz curat?), ci mai degrabă un jazz cu multe elemente crossover din electronică, downtempo, swing şi multe alte stiluri pe car Waldeck le explorează într-un produs final care vă va face orice călătorie de toamnă cu maşina mai pozitivă, mai veselă şi mai savuroasă!

Recomandarea Rock:
Fokofpolisiekar – Droom Hoog. 2018.
Formaţia asta e renumită pentru încăpăţânarea de a o ţine pe o linie underground şi necenzurată, însăşi denumirea ei fiind un joc de litere, menit să ascundă lipirea unei insulte. Dar, pe parcursul celor vreo 15 ani de când activează, formaţia sud-africană şi-a câştigat deja un loc în inimile amatorilor de rock, iar Droom Hoog e un album EP cu doar 5 piese, lansate în acest an. Îl includem aici pentru cei ce li s-a făcut dor de un rock energizant, în care nu mai contează cuvintele – pentru că nici măcar nu-s în engleză, iar legenda zice că oricum sunt obscene – ci energia dată de ritmurile de chitarele electrice, care trag toate la unison pentru un ritm din ăla demeneţial de tinereţe. Merge bine la un episod de condus cu un sistem audio bun, care poate să reproducă bine şi bass-uri, şi sunetele de 2-3 kHz ale chitarelor electrice.

Aşadar, savuraţi muzica şi condusul de toamnă cu sunet bun la bord, iar noi ne vom reauzi mult mai des cu recomandările audio de week-end!

Vedeţi şi:
» Recomandarea Car Music, №15
» Recomandarea Car Music, №14
» Recomandarea Car Music, №13
» Recomandarea Car Music, №12
» Recomandarea Car Music, №11
» Recomandarea Car Music, №10
» Recomandarea Car Music, №9
» Recomandarea Car Music, №8
» Recomandarea Car Music, №7
» Recomandarea Car Music, №6
» Recomandarea Car Music, №5
» Recomandarea Car Music, №4
» Recomandarea Car Music, №3
» Recomandarea Car Music, №2
» Recomandarea Car Music, №1
» Cum ascultăm muzica în automobilele moderne cu ajutorul smartphone-ului?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter