Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Volkswagen Type 181: O maşină militară din 1974 modificată cu gust şi atenţie la detalii!

Volkswagen la fel ca Jeep, Mercedes-Benz și alți producători a avut un model militar proiectat pentru a fi folosit de armata Germană, în condiţii extreme în orice colţ al Globului Pământesc.
Modelul a fost produs între 1968 și 1983, timp în care au fost făcute puțin peste 90,000 de unități, inclusiv aproape 2,000 pentru populaţia civilă. În Germania maşina era cunoscută sub numele de Type 181, în Indonesia avea numele Camat iar în Mexico se chema Safari.

Toate modelele acestui Volkswagen aveau o aerodinamică similară cu o cărămidă şi dispuneau de confortul unei scânduri de călcat hainele. Dar, până la urmă, nici nu erau presupuse să fie confortabile sau frumoase, avantajele lor principale fiind fiabilitatea şi costurile cât mai joase de producţie.
Motorul micuţului este unul de tip Boxer, în patru cilindri cu răcire pe aer, similar cu cel al modelului Volkswagen Beetle. Cutia de viteză este una manuală în 4 rapoarte.

Exemplarul din imagini este din 1974 şi dispune de o suspensie pneumatică, jante din aliaj de la Porsche şi puţină rugină pe ici colea.
0
377
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!