Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Type 181: O maşină militară din 1974 modificată cu gust şi atenţie la detalii!

6 Noiembrie 2018 - 18:35
Ion Pantea
Volkswagen la fel ca Jeep, Mercedes-Benz și alți producători a avut un model militar proiectat pentru a fi folosit de armata Germană, în condiţii extreme în orice colţ al Globului Pământesc.
Modelul a fost produs între 1968 și 1983, timp în care au fost făcute puțin peste 90,000 de unități, inclusiv aproape 2,000 pentru populaţia civilă. În Germania maşina era cunoscută sub numele de Type 181, în Indonesia avea numele Camat iar în Mexico se chema Safari.

Toate modelele acestui Volkswagen aveau o aerodinamică similară cu o cărămidă şi dispuneau de confortul unei scânduri de călcat hainele. Dar, până la urmă, nici nu erau presupuse să fie confortabile sau frumoase, avantajele lor principale fiind fiabilitatea şi costurile cât mai joase de producţie.
Motorul micuţului este unul de tip Boxer, în patru cilindri cu răcire pe aer, similar cu cel al modelului Volkswagen Beetle. Cutia de viteză este una manuală în 4 rapoarte.

Exemplarul din imagini este din 1974 şi dispune de o suspensie pneumatică, jante din aliaj de la Porsche şi puţină rugină pe ici colea.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (25 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter