Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi Sport Quattro S1: Legenda curselor de raliu din anii 1980!

29 Decembrie 2018 - 11:35
Ion Pantea
Audi Sport Quattro S1, a fost răspunsul Audi Sport la dominaţia lui Lancia în grupul B din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, la mijlocul anilor 1980.
Qattro S1 a fost prima maşină care a utilizat cu succes sistemul de tracţiune integrală, reuşind să facă o concurenţă inedită configurațiilor de tracţiune pe față și spate ale câștigătorilor anteriori. În prezent rămâne una dintre cele mai influente și recunoscute maşini în istoria curselor de raliu. În versiunea cea mai puternică, S1 E2, motorul turboaspirat cu cinci cilindri în linie a bolidului era capabil să dezvolte 591 CP şi să accelereze până la prima sută în doar 3,1 secunde.

Majoritatea bolidurilor Quattro S1 erau echipate cu o cutie mecanică în 5 trepte, însă unele dintre ele erau dotate cu o cutie cu sistemul power-shift, care ulterior a evoluat în cutiile cu două ambreiaje (PDK) de la Porsche.
Datorită noilor tehnologii şi celor doi piloţi talentați precum Walter Rohrl și Hannu Mikkola, Quattro S1 a ocupat primele locuri pe podiumul de la Campionatul Mondial de Raliuri din 1980 până în 1985. Chiar și după ce Audi Sport sa retras din Grupa B, victoriile lui Qattro S1 au continuat, Walter Rohrl câștigând cursa americană Pikes Peak International Hill Climb în anul 1987.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter