Cutia DSG de la Volkswagen împlineşte 15 ani de la momentul lansării!

Încă în anul 2003 cutia de tip DSG în 6 rapoarte a fost instalată pentru prima dată în modelul Volkswagen Golf în versiunea R32 care avea un sistem de tracţiune integrală şi 241 CP sub capotă.
Atunci, la începutul anilor 2000, cutiile automate nu erau prea răspândite, cumpărătorii europeni optând în majoritate pentru cutiile manuale şi doar 14% la sută din maşini erau echipate cu o cutie automată. În SUA însă, unde maşinile cu cutie automată alcătuiesc traditional majoritatea, rata ajungea până la 80% la sută.

În momentul apariţiei sale cutia de tip DSG reprezenta constructiv un robot cu două ambreiaje fiind revoluţionară în felul său având o viteză de schimbare a rapoartelor cu mult mai rapidă decât a cutiilor automate tradiţionale, în acelaşi timp era mult mai capabilă la compartimentul eficienţă de consum a combustibilului.
În prezent situaţia pe piaţa europeană s-a schimbat dramatic, ca exemplu circa 40% din cumpărătorii modelului Golf optează pentru o cutie de tip DSG, în timp ce modelul Tiguan Allspace în 90% din cazuri este vândut cu o cutie de acest tip.
0
495
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!