Detalii noi în cazul pietonului accidentat fatal, de o maşină cu pilot automat de la Uber!

În luna martie 2018 lumea a fost cutremurată de cazul când o femeie în vârstă de 49 de ani a fost tamponată fatal de o maşină autonomă a celor de la Uber, în timp ce traversa strada pe timp de noapte.
Din declaraţiile recente făcute de fostul manager al proiectului Uber pentru maşini autonome, Robbie Miller s-a aflat că prototipurile autonome de la Uber arătau semne îngrijorătoare cu mult timp înaintea accidentului fatal.

Înainte de a pleca de la Uber, Miller a expediat superiorilor săi un e-mail în care a relatat îngrijorarea sa de siguranţa sistemelor de auto-pilot pe maşinile de teste. În acest e-mail Miller a adus ca exemplu un incident întâmplat în 2017, când o maşină cu pilot autonom Uber a demonstrat comportament periculos în trafic, cauzând o situaţie de accident.
De asemenea Miller a mai menţionat că în ziua de vineri, înainte de a expedia e-mail-ul încă un prototip a mers câţiva metri pe trotuar. Din declaraţiile lui Miller conducerea proiectului de maşini autonome de la Uber a ignorat situaţiile din trafic periculoase, cauzate de prototipurile autonome şi că accidentul fatal produs în martie 2018 putea fi evitat, în caz că se luau măsurile de siguranţă necesare la timp.
0
2,022
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!