Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Drag race între două legende: Audi RS2 vs BMW M3!

29 Decembrie 2018 - 14:06
Ion Pantea
Înainte de Anul Nou cei de la Carwow au hotărât să pună la încercare două legende care au croit istorie în industria auto.
Este vorba despre prima generaţie BMW M3 şi primul Audi RS. De asemenea, acest drag race reprezintă şi o luptă între motoarele natural aspirate cu cele turboaspirate, tracţiune pe spate şi cea integrală. Ei bine, presupunem că nu cunoaştem cine va fi câştigătorul şi vom descoase în detaliu caracteristicile tehnice a celor doi candidaţi.

BMW M3 dispune de un benzinar asprirat natural de 2,3 litri cu 6 cilindri în linie fiind cuplat la o cutie manuală Getrag în cinci trepte care transmite cei 215 CP la axa din spate, în timp ce masa netă a maşinii este de 1,400 kilograme.
Pe de o altă parte, oponentul său Audi RS2 dispune de un benzinar turboaspirat de 2,2 litri şi 5 cilindri în linie, care produce tocmai 315 CP.
Toată această putere este realizată de legendarul sistem de tracţiune integrală Quattro. Trebuie să menţionăm însă, că Audi este cu 200 de kilograme mai greu decât rivalul său.

Unii ar putea spune că comparaţia nu e cea mai corectă, modelul Audi RS2 fiind mai nou decât M3 în generaţia E30, însă nu putem spune că această mică obiecţie ar făcea acest drag race mai puţin spectaculos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter