Eşec la EuroNCAP: noul Jeep Wrangler ia doar 1 stea, iar bătrânul Fiat Panda ia 0 stele!

Rezultatele testelor de siguranţă publicate recent de EuroNCAP sunt foarte proaste pentru două modele al grupului Fiat Chrysler, Fiat Panda şi noul Jeep Wrangler.
Generaţia actuală Fiat Panda se află pe piaţă din 2011 fiind o maşină cu un preţ foarte accesibil, însă la compartimentul siguranţă lasă de dorit reuşind să acumuleze în testările cu impact frontal, din spate şi lateral, un rating de zero stele! Un rezultat similar a fost atins de fratele său Fiat Punto, încă în 2017.

Cei de la EuroNCAP afirmă că în afară de semnalizatorul de cuplare a centurii de siguranţă Fiat Panda nu mai dispune de alte sisteme de siguranţă activă sau asistenţi al şoferului, comparativ cu rivalii săi contemporani.
Ei bine, dacă modelul Panda e o maşină deja învechită, cum rămâne cu noul Jeep Wrangler care a fost lansat recent pe piaţă şi a reuşit să acumuleze o steluţă, la rating-ul de siguranţă EuroNCAP? La fel ca Fiat Panda la compartimentul sistemelor de asistenţă pentru şofer, Jeep Wrangler este echipat doar cu limitator de viteză şi semnalizator de cuplare a centurii de siguranţă.

Reprezentantul EuroNCAP Michiel van Ratingen a făcut o declaraţie la acest subiect: ‘’Este cu adevărat dezamăgitor să vezi o maşină nouă, lansată în producţie în 2018 fără un sistem de frânare autonomă sau asistenţă la menţinerea în bandă.’’
0
2,199
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!