În Germania a fost lansată o priză de încărcare pentru maşini electrice cu o capacitate de 450 kW!

Încărcarea bateriilor unui electromobil ar putea deveni în curând mai rapidă, datorită proiectului de cercetare cu denumirea Fast Charge, în cadrul căruia în oraşul german Jettingen-Scheppach a fost lansată o priză de încărcare cu o putere de 450 kW.
Noua staţie de încărcare este omologată în standardul european Type 2, folosit pe larg pe bătrânul continent. O maşină de teste Porsche dotată cu o baterie de 90 kWh a reuşit să atingă o capacitate de încărcare de 400 kW, la noua staţie, obţinând o autonomie de 100 km în doar 3 minute.

În dependenţă de model, priza de încărcare poate fi folosită de maşini cu sisteme de baterii de 400 volţi şi 800 volţi. În fiecare caz, capacitatea de încărcare furnizată se ajustează automat la capacitatea maximă de încărcare a maşinii.

Iniţiat în 2016, proiectul Fast Charge a primit susţinere financiară de 7,8 milioane de euro de la ministerul german al transportului şi infrastructurii digitale. Consorţiu industrial din cadrul acestui proiect este alcătuit din producătorii auto BMW şi Porsche şi asemenea companii ca Allego GmbH şi Siemens.
Soluţiile de încărcare rapidă măresc atractivitatea electromobilelor, în timp ce creşterea capacităţii de încărcare până la 450 kW va permite reducerea semnificativă a timpului de încărcare. Capacitatea de încărcare a staţiei Fast Charge este de la trei până la nouă ori mai mare decât cea a staţiilor folosite astăzi.

Proiectul Fast Charge are ca scop analizarea condiţiilor tehnice care trebuiesc îndeplinite, în ceea ce priveşte maşinile şi infrastructura, pentru a implementa în viitor staţii de încărcare cu capacităţi înalte.
0
526
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!