Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Moldova se lansează cel mai accesibil automobil 100% electric: Renault Twizy

4 Decembrie 2018 - 17:05
Ilie Toma
Dacă acum un an Renault era prima marcă din lumea auto care lansa un automobil electric în showroom-ul său din Moldova, ZOE, acum vorbim de o extindere aproape incredibilă a gamei de electromobile în Moldova, prin startul de vânzări a electromobilului Renault Twizy!
Are doar două locuri şi e gândit exclusiv pentru mobilitate urbană, aflat undeva la limita între ceea ce ne închipuim prin definiţia unui automobil şi a unui transport urban de alternativă. Şi totuşi, e clasificat ca autoturism.
E disponibil în 2 versiuni, Twizy 45 şi Twizy 80, anume un exemplar de Twizy 80 fiind primul care a şi ajuns în Moldova. Acesta e dotat cu un electromotor de 17 CP şi 57 Nm, capabil să-i asigure o viteză maximă de 80 km/h. Nu par cifre foarte mari, însă nu uitaţi că micuţul Renault Twizy cântăşete doar 450 kg inclusiv bateria şi are o lungime de 2.33 m, o lăţime de 1.23 m şi o înălţime de 1.45 metri.
Ce autonomie are noul electromobil? Ei bine, producătorul declară 100 km în ciclu NEDC, iar în viaţa reală posesorii pot miza pe o autonomie de 80 km, ceea ce pentru mediul urban ar trebui să fie mai mult decât suficient. Bateria sa are o capacitate de 6.1 kWh, iar încărcarea sa până şi de la o priză domestică de 230 V n-ar trebui să dureze mai mult de 3.5 ore.
Cât costă noul Renault Twizy în Moldova? Răspunsul e mai intrigant decât aţi fi intuit pentru un electromobil ce poate fi cumpărat nou în showroom: acesta porneşte de la 11,000 euro, devenind astfel cel mai accesibil model 100% electric disponibil pe piaţa automobilelor noi din Moldova. Preţul e valabil pentru versiunea mai puţin potentă Twizy 45, iar un Twizy 80, precum cel din imagini, porneşte de la 11,700 euro. Cu tot cu dotări opţionale, automobilul din imagine costă 12,900 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter