Nebunie totală: Aston Martin anunţă un motor aspirat natural de 1000 cai-putere!

A trecut ceva timp de când cei de la Aston Martin n-au prezentat vreun nou motor, iar deliciosul V12, proiectat destul de mult timp în urmă, avea nevoie de un înlocuitor modern. Aşa că inginerii Aston şi-au unit forţele cu cei de la Cosworth pentru a proiecta un nou motor ameţitor, folosind tehnologii de Formula 1. Iar noul motor trebuie să fie unul demenţial, capabil să transpună Aston Martin într-o nouă eră a hypercar-urilor.
Astă-noapte inginerii Aston Martin ne-au şoptit şi primele informaţii despre noua bijuterie inginerească, care se va regăsi sub capota noului hypercar Aston Martin Valkyrie! Iar acestea sunt demne de toată admiraţia!
Aşadar, noul motor are o arhitectură V12 cu cele două blocuri cilindrice poziţionate la un unghi de 65 grade unul faţă de altul. Din fericire, inginerii au decis să creeze un motor fără compromisuri în plăcerea puritană de condus, specifică lui Aston Martin, aşa că au rămas la reţeta unui motor aspirat natural, într-o epocă în care asta e deja o raritate! Iar pentru a-i garanta şi o performanţă fără compromis, aceştia i-au asigurat noului motor o capacitate cilindrică de 6.5 litri!

Şi acum vin adevăratele cifre ameţitoare! Puterea maximă a motorului este de 1000 bhp, ceea ce, tradus în caii-putere cu care operăm noi pe continentul european ar însemna 1,012 CP! Iar ea se realizează la turaţii incredibile de 10,500 rpm! Turaţiile maxime ale motorului ajung, însă, tocmai până la 11,000 rpm, cifre fără precedent în lumea unor motoare de maşini de stradă! Cuplul maxim al motorului ajunge la 740 Nm şi se realizează la 7,000 rpm.
Însă noul Aston Martin Valkyrie va avea un sistem de propulsie hibridă, parametrii de mai sus reprezentând doar puterea oferită de motorul său pe benzină, iar la puterea totală a sistemului va mai contribui şi propulsia electrică! Construcţia hypercar-ului prevede că motorul însuşi este un element structural al maşinii, deşi cântăreşte doar 206 kg.
Aşadar, n-a mai rămas mult până în momentul în care noul Aston Martin Valkyrie îşi va face debutul oficial în versiunea sa de producţie. Cu o asemenea inimă sub capotă, e cu siguranţă pregătit să ne cucerească!
0
2,506
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!