Pininfarina pregăteşte un hyper-car electric care va purta numele fondatorului său Battista!

Atelierul italian de design Pininfarina planifică să intre pe piaţa hiper-car-urilor cu un model electric care va purta numele fondatorului companiei Battista 'Pinin' Farina şi va fi prezentat pentru prima dată la salonul auto din Geneva, în luna martie 2019.
Fondat în 1930, atelierul Carrozeria Pininfarina este condus la moment de nepotul fondatorului, Paulo Pininfarina. Proiectat în parteneriat cu compania Rimac, hyper-car-ul Battista va avea o caroserie din fibră de carbon şi motoare electrice cu o putere echivalentă cu 1,900 CP şi un cuplu uriaş de 2,300 Nm.

Cifrele de accelerare 0-100 km/h sânt la fel impresionante, de doar 1,9 secunde, mai rapid decât un bolid Formula 1. Battista promite să atingă o viteză maximă nu mai mică de 400 km/h, în timp ce autonomia va ajunge la 480 kilometri.
Noul hyper-car electric va fi produs în doar 150 de exemplare, la un preţ estimativ cuprins între 2 şi 2,5 milioane de dolari. Lansarea în producţie este planificată pentru anul 2020, în timp ce 50 de maşini vor merge pe piaţa americană, 50 în Europa şi 50 de maşini vor fi livrate pe pieţele din Orientul Mijlociu şi Asia.
0
1,495
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!