Power bank pentru maşini electrice: Staţie mobilă de încărcare de la Volkswagen Group

La sfârşitul anului curent, Volkswagen oferă un teaser cu viitoarea statie mobilă de incarcare pentru electromobilele companiei.
Staţia va oferi posibilitatea de fi instalată, în mod flexibil, indifferent dacă este pe alături vreo sursă de alimentare. Noua staţie de încărcare are principiul unui power bank, similar cu cel al unui smartphone, dar în schimb pentru electromobile şi va putea fi instalată oriunde proprietarul are nevoie de ea, de exemplu: în parcări publice, oficii, sau ca un punct de încărcare temporar la diferite evenimente.

Capacitatea de încărcare a noii staţii este de până la 360 kWh, ceea ce permite să alimenteze până la 15 electromobile odată. Datorită tehnologiei de încărcare rapidă, procesul de încărcare durează în medie 17 minute. În caz că conținutul energetic al setului de baterii integrate este mai mic de 20%, stația de încărcare epuizată este pur și simplu schimbată pentru una încărcată. Dacă este conectată permanent la o sursă de alimentare cu până la 30 kW, prin curent alternativ, acumulatorul se reâncarcă permanent.
În cazul în care procesul de încărcare se bazează pe alimentarea cu energie regenerabilă, stația de încărcare permite, de asemenea, stocarea temporară a energiei, cum ar fi cea solară sau eoliană. Primele stații de încărcare rapidă vor fi instalate începând cu prima jumătate a anului 2019 în orașul german Wolfsburg, unde este amplasat sediul central Volkswagen.
Staţia mobilă de încărcare va fi instalată iniţial ca parte a unui proiect pilot, iar începând cu 2020, va fi pusă în aplicare și în alte orașe și comunităţi.
0
2,875
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!