Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

PRECIZĂRI: VW renunţă la motoarele diesel şi benzină? Nu e chiar aşa!

6 Decembrie 2018 - 13:04
Ilie Toma
În ultimele 24 de ore spaţiul informaţional online a fost inundat de ştiri în care se anunţa că Volkswagen a declarat că renunţă în totalitate la motoarele diesel şi benzină şi trece la electrice. Toate bune, doar că acest flux informaţional s-a transmis de la un portal la altul, ajungând la final într-o formă total denaturată.
Am fi fost bucuroşi să fie adevărat, cu efect imediat. Dar nu e chiar aşa! Ce a anunţat, până la urmă Volkswagen şi la ce va renunţa producătorul german, aflat acum câţiva ani în centrul scandalului Dieselgate, de fantoma căreia nu mai poate scăpa?

Declaraţia originală a fost făcută la Frankfurt de Michael Jost, director de strategie la Volkswagen Group, şi ea suna aşa: „colegii noştri lucrează acum la ultimele platforme de vehicule care nu sunt neutre din punct de vedere al emisiilor CO2”. Jost a mai desfăşurat subiectul, declarând că viitorarea generaţie de motoare diesel şi pe benzină care va fi lansată la Volkswagen Group va fi ultima înaintea electrificării.
Deci, în prezent inginerii grupului VW lucrează la viitoarele generaţii de motoare, încă diesel şi pe benzină, generaţii de motoare care se aşteaptă să apară pe piaţă către anul 2026. Anume ceea ce se va lansa în 2026 se presupune că va fi ultima generaţie de motoare cu ardere internă dezvoltată de VW Group. Însă ceea ce se va lansa în 2026 cu siguranţă va mai sta pe piaţă minim vreo zece ani, într-o formă sau alta, prin urmare despre renunţarea în totalitate la motoare diesel şi pe benzină se va putea vorbi peste vreo.. 15 ani? Către acei ani noi credem că şi cei mai conservatori producători vor fi forţaţi să treacă la electrificare, iar circumstanţele de schimbare a cererii spre electrice şi hibride i-ar putea determina pe cei de la VW să-şi accelereze planurile de trecere adevărată la electrificare. Declaraţia făcută acum, însă, plasată în contextul corect, nu aduce prea multă substanţă sau curaj, or există deja producători care au declarat clar că nu mai dezvoltă începând de aici şi acum motoare cu ardere internă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter