Recomandarea Car Music de vineri, №20

Vă spunem o nouă salutare la o proaspătă porţie de muzică bună pentru condus, prieteni, iar dacă tot avem în faţă o nouă perioadă de sărbători şi vacanţe, asta ar putea însemna că mulţi dintre voi vor pleca în curând la drumuri mai lungi cu maşina, iar nişte recomandări de muzică bună ar putea să vă pice şi mai bine! Iată-ne ajunşi la ediţia cu numărul 20 a acestor recomandări, pornite ca un experiment din pură pasiune pentru sunetul şi muzica bună, dar interesul vostru faţă de ele ne motivează să le continuăm şi mai departe.
Astăzi continuăm cu formatul deja consacrat, care vă aduce 3 recomandări din trei stiluri destul de diferite ale muzicii – electronic, jazz şi rock:

Recomandarea Electronic:
Hybrid – Morning Sci-Fi. 2003.
Ăsta a fost din nou unul din albumele pe care, când l-am ascultat pentru prima dată, am tot exclamat de mai multe ori „ah, cât de bun e!” pe parcursul audiţiei lui. Nu vă uitaţi la anul lansării, că muzica bună e ca vinul bun, nu se învecheşte odată cu trecerea anilor în calendar. Iar Morning Sci-Fi e plin de gust şi inspiraţie. Hybrid e o trupă britanică, formată din cuplul Mike şi Charlotte Truman. Dânşii s-au impus încă de la primul lor album, The Wide Angle, lansat în 1999, care a fost un fusion nemaivăzut între muzica electronică, cu accente de progressive house, şi instrumentele clasice cu coarde. Cei de la Hybrid au angajat pe atunci orchestra federală din Rusia pentru interpretarea părţilor instrumentelor cu coarde, iar în calitate de vocalistă a fost invitată Julee Cruise, vocea care a colaborat anterior cu Angelo Badalamenti pentru muzica filmului Twin Peaks. Albumul a fost adorat de critici şi de public, iar asta i-a propulsat rapid pe cei de la Hybrid în elita geniilor muzicii electronice. Au urmat mai mult albume şi chiar, astăzi, 23 decembrie, Hybrid a mai lansat un album pe care încă n-am reuşit să-l ascultăm, dar fiecare din aceste albume a migrat spre un stil niţel mai diferit şi mai special, aşa că vă recomnadăm să le exploraţi pe toate, dacă sunteţi pasionat de stil. Noi am dat întâi de toate de albumul pe care vi-l recomandăm astăzi, Morning Sci-Fi, care ne-a cucerit imediat prin piesa numărul 2 de pe el, True to Form, o piesă de peste 9 minute lungime, care-ţi arată imediat cât de originali şi interesanţi pot fi cei de la Hybrid. Albumul i-a invitat pe Adam Taylon şi Tim Hutton în rol de vocalişti şi chitarişti, dar nu lipsesc nici fundaluri cu coarde pe alocuri. În fine, Morning Sci-Fi, şi-a câştigat de asemenea foarte repede locul în lista celor mai adorate albume de muzică electronică, iar el i-a propulsat pe cei de la Hybrid să colaboreze mai departe cu toate marile nume ale industriei, de la New Order până la Jean-Michel Jarre, tot acest album fiind şi cel care le-a deschis uşa spre Hollywood, creaţiile lor ajungând a fi coloana sonoră a o mulţime de filme cunoscute, precum The Fast and Furios, Total Recall, The Equilizer, sau pe coloana sonoră a consolei Sony PS4. Oh, dar am vorbit deja neobişnuit de mult despre ei, aşa că mai bine treceţi la audiţie, iar apoi exploraţi-le şi alte albume, dacă v-au plăcut!

Recomandarea Jazz:
Lisa Ekdahl – More of the Good. 2018.
Lisa Ekdahl s-ar putea să fie o descoperire chiar şi pentru mulţi amatorii de muzică jazz contemporană, la fel cum a fost şi pentru noi. Dar numele Lisei Ekdahl a răsunat rezonant încă de la primul ei album din 1994, care-i purta numele şi care i-a adus trei premii Grammy şi vânzări incredibil de mari. Vine din peninsula scandinavă, sau mai exact din Suedia, are şi multe piese cântate în suedeză, iar noul ei album, More of the Good, aduce vocea copilărească a Lisei într-un format de jazz ce îmbină tot ce e mai bun din armonia formelor clasice cu sunetele şi simbiozele moderne, toate adunate în aranjamente sonore de calitate modernă, înregistrate la legendarul studio Atlantis din Stockholm. Pe acest album şi-a depus efortul şi fiul Lisei, Milton Ohrstrom, care cântă la pian şi la marimba, iar piesa numărul 3, I Know You Love Me, cântată împreună cu renumitul trompetist Ibrahim Maalouf, s-a ridicat deja sus în topurile mai multor ţări, printre care şi Suedia. Un album care lasă un gust plăcut ca un vin de calitate şi care merită ascultat cap-coadă la un sistem audio bun, şi totodată un album prin care merită s-o descoperiţi pe Lisa Ekdahl, ca mai apoi să exploraţi şi celelalte albume ale jazzistei suedeze.

Recomandarea Rock:
The Wombats – Beautiful People Will Ruin Your Life. 2018.
Formaţia britanică The Wombats a fost fondată în 2003 la Liverpool, atunci când trei studenţi ai institutului de arte scenice s-au întâlnit, au devenit prieteni şi şi-au unit eforturile pentru a crea un rock cu brize proaspete. Formaţia are aceeaşi componenţă de la fondare până astăzi. Primul lor album distribuit global a venit abia în 2007, iar până la al patrulea – cel lansat în 2018 – fiecare nou album dă senzaţia unuia şi mai copt, şi mai inspirat. Beautiful People Will Ruin Your Life nu are tocmai cel mai optimist titlu, însă albumul e plin de viaţă şi ritm şi poate plăcea mult celor ce şi-ar dori ceva proaspăt şi inspirat din lumea rock-ului, care să pară interesant de la prima audiţie şi chiar să surprindă pe alocuri. Piesa care iese în evidenţă de la prima audiţie e cu siguranţă cea cu numărul 2 – Lemon to a Knife Fight, dar cu siguranţă veţi rămâne plăcut surprinşi şi de multe altele din playlist-ul albumului.

Vedeţi şi:
» Recomandarea Car Music, №1
» Recomandarea Car Music, №2
» Recomandarea Car Music, №3
» Recomandarea Car Music, №4
» Recomandarea Car Music, №5
» Recomandarea Car Music, №6
» Recomandarea Car Music, №7
» Recomandarea Car Music, №8
» Recomandarea Car Music, №9
» Recomandarea Car Music, №10
» Recomandarea Car Music, №11
» Recomandarea Car Music, №12
» Recomandarea Car Music, №13
» Recomandarea Car Music, №14
» Recomandarea Car Music, №15
» Recomandarea Car Music, №16
» Recomandarea Car Music, №17
» Recomandarea Car Music, №18
» Recomandarea Car Music, №19
0
3,129
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!