Uniunea Europeană vine să reducă cu 38% emisiile CO2 de la autoturisme până în 2030

Reprezentanţii industriei auto din Europa declară că scopul UE de a reduce emisiile CO2 la autoturisme cu 37,5% şi la microbuze cu 31% către anul 2030, ar putea afecta un număr mare de job-uri în industrie şi ar influienţa major decizia de cumpărare a oamenilor.
Reprezentanţi ai gevernelor UE şi Parlamentului European au convenit asupra unui acord de reducere a emisiilor CO2, instalând o nouă ţintă de 37,5% către anul 2030, comparativ ce cea instalată mai devreme de 30% către 2021.

Germania având cel mai mare sector auto din Europa, în valoare de aproximativ 423 miliarde de euro în 2017, a avertizat că ţintele majore de reducere a emisiilor şi direcţia europeană spre electrificarea maşinilor ar putea dăuna industriei cauzând pierderi de locuri de muncă.

Asociația germană a industriei auto VDA a declarat că noua legislație ar stabili cerințe mari în timp ce nu face prea multe pentru a promova sau stimula trecerea la vehiculele electrice. Acordul negociat "cere prea mult", a declarat șeful VDA Bernhard Mattes. "Nimeni nu știe astăzi cum pot fi atinse ţintele convenite în timpul dat", a spus el.
Oficialii UE de asemenea au stabilit o ţintă interimară de a reduce emisiile CO2 la maşini şi microbuze cu 15% către 2025. Plafoanele medii curente ale UE pentru emisiile CO2 la autovehicule sunt de 130 g/km, stabilite încă în 2015 și ţinta de 95 g/km urmând să fie atinsă către 2021.
0
1,597
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!