(VIDEO) Colecţie în valoare de un milion de dolari: Trei maşini de epocă marca Bugatti descoperite în hambarul unui sculptor belgian

August Thomassen, un sculptor belgian în hambarul căruia au fost descoperite trei maşini de epocă marcă Bugatti, valoarea totală a cărora este estimată de experţi la mai mult de un milion de dolari.
Fiind pasionat de marca Bugatti, August, în perioada anilor 1950-1960 a reuşit să cumpere trei modele ale producătorului francez: un Type 49 Berline din 1932, a doua fiind un Type 57 Cabriolet din 1937 şi un Type 40 din 1929 pe care August planifica să îl restaureze desinestătător în urma unui accident, însă nu a mai reuşit să o facă. Cu valoarea maşinilor crescând de-a lungul anilor, August a primit numeroase oferte de preţ din partea colecţionarilor, dar a refuzat să le vândă.

Din motiv că starea financiară a lui August nu era cea mai bună, fapt care nu i-a permis să întreţină maşinile într-o stare decentă, ulterior el a hotărât să le închidă într-un hambar pentru vremuri mai bune. Pentru a se asigura că maşinile nu vor fi furate, el a baricadat porţile hambarului cu aproximativ o tonă de saci cu nisip. Aşa au trecut ani, iar August a împlinit vârsta de 95 de ani, nefiind capabil să mai conducă, el împreună cu fiica sa au hotărât să vândă maşinile.
Apropo, alături de cele trei modele Bugatti, un Citroen Torpedo din 1925 a fost eliberat din hambarul prăfuit. Maşinile vor fi scoase la licitaţie în cadrul evenimentului Artcurial’s Retromobile 2019, care va avea loc în Paris, începând cu data de 8 februarie.

Cea mai valoroasă dintre cele trei Bugatti este modelul Type 57 Cabriolet, preţul căruia a fost estimat la 690,000 de dolari sau 600,000 de euro.
0
5,442
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!