Huawei dezvoltă un sistem pentru maşini capabil să detecteze dacă şoferul a consumat alcool şi să apeleze la 112!

Pe lângă producţia de smarthone-uri compania Huawei se implică şi în dezvoltarea tehnologiilor pentru maşinile autonome.
Producătorul chinez a început să lucreze asupra unui sistem care va fi capabil să detecteze dacă şoferul maşinii a urcat la volan în stare de ebrietate şi ulterior să apeleze automat la poliţie. Pentru a analiza starea şoferului, sistemul inovativ foloseşte un număr de camere şi senzori alături de o programă cu inteligenţă artificială, instalate în interiorul maşinii. În cazul în care sistemul detectează că şoferul este beat, el este capabil să dezactiveze unele sisteme ale maşinii sau în situaţii de urgenţă chiar să apeleze automat serviciul 112.

Sistemul a fost descris în cadrul unei cereri pentru patent depusă la Biroul European pentru Patente. De asemenea, tehnologia este capabilă să detecteze dacă şoferul foloseşte telefonul în timp ce conduce sau dacă acesta este obosit sau frustrat.
Mai mult ca atât, sistemul poate chiar observa dacă în maşină se află arme, droguri sau alte lucruri interzise prin lege. În prezent, nu există informații despre modul în care Huawei ar implementa acest sistem. Firma nu a anunțat nicio intenţie de a-şi construi propria mașină, deci este posibil ca tehnologia să fie vândută producătorilor de maşini pentru a fi folosită în propriile lor proiecte.
0
1,584
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!