Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lamborghini Urus modificat de Manhart. Mai puternic decât Aventador SVJ!

30 Ianuarie 2019 - 12:45
Ion Pantea
Atelierul de tuning german Manhart este recunoscut pentru modificările diferitor modele de la Mercedes-Benz, BMW şi Audi. Însă recent tuner-ul german a pus mâinile pe Lamborghini Urus, care după declaraţiile italienilor este cel mai capabil SUV din lume.
Trebuie să menţionăm că Jeep Grand Cherokee Trackhawk ar putea contesta această afirmaţie, însă SUV-ul american se orientează către un grup de clienţi total diferit. În standard modelul Urus oferă o putere foarte impresionantă, benzinarul V8 de 4.0 litri twin-turbo fiind capabil de 641 CP şi 850 Nm de cuplu. În urma unor modificări de la Manhart puterea propulsorului a crescut până la 801 CP şi un cuplu uriaş de 980 Nm.

Cifrele de performanţă atinse de tuner-ul german sânt cu adevărat incredibile, reuşind să le întreacă pe cele ale modelului Aventadot SVJ care fiind dotat cu un V12 de 6.5 litri, aspirat natural, oferă 759 CP şi 720 Nm de cuplu. Deci, cum au reuşit germanii să stoarcă atâta putere dintr-un Urus standard? O recalibrare a sistemului ECU, o pereche de turbocompresoare noi şi un sistem de eşapament construit de la zero.
Pentru a fi capabilă să supravieţuiască sub presiunea celor 980 Nm de cuplu, cutia de viteze în
8 rapoarte de asemenea a primit o serie de îmbunătăţiri. La exterior SUV-ul italian a primit un pachet aerodinamic cu elemente din fibră de carbon iar arcurile roţilor au fost lărgite pentru a putea acomoda jantele uriaşe de 21 de inch, îmbrăcate în cauciucuri Pirelli P-Zero.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter