Premieră europeană: Noul Ford Ranger a ajuns în Europa

Noul Ford Ranger a fost prezentat pentru prima oară la Salonul Auto de la Detroit anul trecut şi iată că acum a ajuns şi în Europa. Lozinga cu care a fost lansat noul Pick-up este ''Tow whatever the hell you want'' sau tractează tot ce-ţi vine prin cap.
În filmuleţul de mai jos, noul Ranger este filmat cum tractează o caravană alcătuită din 15 case pe roţi, demonstrând prin acest fapt capacitatea de tractare mărită până la 3,500 de kilograme, a noului pick-up. Noua versiune elegantă și versatilă a celui mai bine vândut pick-up din Europa introduce noul motor diesel Ford EcoBlue de 2,0 litri cu reducere catalitică selectivă (SCR) pentru emisii optimizate, oferind o eficienţă de consum mărită cu până la 9%. Motorul este acompaniat de noua transmisie automată cu 10 trepte, care mai este instalată şi în renumitele modele Ford F-150 şi Mustang.

Noua gamă de motoare Ranger este reprezentată şi de versiunea cea mai puternică Bi-turbo a motorului EcoBlue de 2.0 litri, fiind capabilă să livreze o putere de 213 CP și un cuplu de 500 Nm, cu 13 CP și 30 Nm mai mult comparativ cu actualul motor diesel de 3.2 litri TDCi.
Ranger este şi primul automobil din clasă care oferă în standard sistemul de asistență pre-coliziune cu detecție a pietonilor și un limitator de viteză inteligent. Sistemul Active Park Assist este la fel printre lista opţiunilor disponibile. Disponibil în variante de caroserie Regular Cab, Super Cab și Double Cab, noul Ranger oferă sistem de tracțiune integrală în standard iar pentru utilizatorii de tehnologii avansate, oferă sistemul de conectivitate Ford SYNC 3 și tehnologia de conectare FordPass Connect modem, care transformă maşina într-un hotspot Wifi mobil şi permite conectarea la el a 10 dispozitive simultan.

Noul Ranger se laudă cu capacităţi off-road impunătoare, având o capacitate de trecere a vadului de 800 mm şi cea mai mare gardă la sol din clasă de 230 mm.
De asemenea, pick-up-ul se laudă cu un unghi de atac de 29 grade, în timp ce ungiul de degajare constituie 21 grade. Pe lângă capacităţile pe off-road, noul Ranger oferă o capacitate de tractare de până la 3,500 de kilograme şi o capacitate de încărcare de 1,252 kilograme.

Noul Ford Ranger va fi disponibil începând cu mijlocul anului curent iar şoferii care îşi doresc o versiune de performanţă, Ford va oferi şi varianta Ranger Raptor care de asemenea, va merge în vânzare la mijlocul anului 2019.
0
2,068
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!