(VIDEO) Priveşte cum sânt asamblate modelele Porsche Macan şi Panamera la uzina din Leipzig

În filmuleţul de mai jos sunt prezentate procesele de producție de la uzina Porsche din Leipzig unde sunt asamblate modelele Panamera și Macan.
Uzina produce un număr de peste 160.000 de maşini pe an, ceea ce reprezintă un număr impresionant, având în vedere prețul și exclusivitatea acestor două modele. Producția începe cu asamblarea caroseriilor, unde roboții unesc cadrele vehiculelor cu carcasele exterioare, folosind o combinație precisă de foraj, debordare, sudare cu laser și fixare. Apoi, caroseriile inspectate se deplasează în sala de vopsele, unde sunt acoperite cu un strat electroforetic utilizat pentru protecția împotriva coroziunii.

Odată ce toate straturile sunt aplicate, caroseriile trec printr-un proces de uscare care durează 35 de minute la o temperatură de 133 grade Celsius. După cum se spune în videoclip, "linia de asamblare este locul unde caroseria proaspăt vopsită devine o mașină de lux". Aici angajații încep să instaleze componentele interioare care, în funcție de specificație, pot fi alcătuite din până la 200 de piese individuale. Ulterior, caroseriile sunt dotate cu componente de suspensie, sisteme de frânare, conductele de combustibil și multe altele.
Odată cu instalarea componentelor interioare şi a şasiului, apoi a farurilor, stopurilor și a ferestrelor, vehiculele se îndreaptă spre cea mai importantă etapă a procesului de producție, așa-numita căsătorie, în care caroseria fiecărei mașini este unită cu motorul şi sistemul de tracţiune corespunzător. Apoi, când autovehiculul este asamblat pe deplin, acesta primește insigna Porsche pe capotă după care trece printr-un proces de testare minuţioasă care are loc pe traseul de teste a uzinei.
0
2,332
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!