Roboţi vor parca maşinile la aeroportul Gatwick. Testările noului sistem de parcare vor începe cu luna august 2019.

Compania franceză Stanley Robotics a dezvoltat un sistem care promite să facă mai uşoară şi comodă parcarea maşinilor la aeroporturile aglomerate din întreaga lume.
Ideea sistemului este simplă. Conducătorii auto își vor parca mașinile într-o zonă specială, unde va fi instalat un terminal cu ecran tactil pentru a valida parcarea. Odată ce a validat parcarea, proprietarul închide mașina și ia cheile cu el. Robotul se apropie apoi de maşină, ridicând maşina pe o platforma specială după care o transportează la spaţiu de parcare folosind senzori şi sisteme de navigaţie GPS militare.

Robotul a primit numele Stan şi urmează a fi implementat în regim de testare, în parcarea de lungă durată din zona B a aeroportului Gatwick.
Robotul va începe activitatea din luna august a anului curent, iar 270 de locuri de parcare vor fi dedicate pentru testarea acestui sistem inovator. Sistemul de parcare a fost deja testat cu succes la aeroportul Charles de Gaulle din Paris, iar aeroporturile din Lyon şi Dusseldorf de asemenea testează deja noul sistem.
0
1,784
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!