Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

VIDEO: Ce spuneţi de o motociletă care se conduce autonom? BMW tocmai a prefaţat una!

10 Ianuarie 2019 - 16:07
Ilie Toma
De ceva vreme vorbim tot mai des de automobilele autonome sau de maşini care sunt tot mai aproape de a se conduce singure. În acelaşi timp, unul din argumentele principale ale motocicliştilor înrăiţi în favoarea vehiculelor pe două roţi era tocmai faptul că o motocicletă păstrează o conexiune directă cu motorul şi cadrul ei, oferind senzaţii de condus de departe mai directe şi mai pure decât automobilele zilelor noastre.
Şi acum, păzea, dragi motociclişti! Se pare că valul condusului autonom nu va ocoli nici lumea motocicletelor! Şi surpriza vine tocmai de la BMW Motorrad, unul din cei mai admiraţi producători de motociclete din lume!
La CES 2019 din Las Vegas, BMW a adus o motocicletă R 1200 GS autonomă. Ea poate porni, accelera, vira, încetini şi opri autonom, analizând şi condiţiile de mediu din jurul ei. Motocicleta inteligentă percepe situaţiile periculoase de trafic, iar în virajele solicitante va şti imediat punctele ideale de frânare, unghiul perfect de virare şi traiectoriile perfecte, astfel încât ar putea lua virajele cu măiestrie absolută. Dar, pentru ca motocicliştii să nu răbufnească într-un protest imediat, creatorii motocicletei declară că asemenea abilităţi ar putea fi folosite pentru a-i sugera motociclistului traiectorii mai bune şi a-i îmbunătăţi abilităţile de condus, fără a-l exclude cu totul din ecuaţie. De altfel, condusul motocicletei presupune şi o anumită corelare a înclinării corpului împreună cu centrul de greutate al motocicletei, care tot ar rămâne în seama „pasagerilor”. Or, cine ştie unde ar mai putea ajunge această tendinţă în lumea motocicletelor?

Deocamdată puteţi vedea noua creaţie a inginerilor BMW în acţiune în filmuleţul de mai jos. Spuneţi-ne, unde credeţi că va ajunge condusul autonom în lumea vehiculelor pe două roţi?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2020 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter