Au fost anunţate preţurile pentru noua generaţie Mazda3. Cât costă noul model în Moldova?

Noua generaţie Mazda3 este pe cale să se lanseze în Moldova, iar primele comenzi pot fi deja plasate. Iar asta înseamnă că au devenit cunoscute şi preţurile noii generaţii.
În primul rând, ştiţi deja că generaţia precedentă a făcut un salt uriaş la inginerie, dinamică şi design în comparaţie cu predecesoarea sa, iar atunci când am testat-o, noi am fost pur şi simplu încântaţi senzaţiile de condus. Ei bine, noua generaţie a mai făcut un salt uriaş, care promite să se manifeste mai ales în direcţia ambianţei premium şi a tehnologiilor de la bord. Cât este de adevărată această promisiune – vom afla pe viu chiar în zilele următoare, întrucât redacţia PiataAuto.md va merge la testul internaţional al noii generaţii Mazda3 cât de curând!

Dar, să revenim la preţurile noii Mazda3 pentru Moldova. Ca şi până acum, modelul va fi disponibil atât în caroserie hatchback, pe care noi o preferăm mai mult, cât şi în caroserie sedan. Şi se pare că preţurile versiunii hatchback sunt ceva mai accesibile în comparaţie cu sedanul.

Aşadar, noua Mazda3 hatchback porneşte de la exact 18,000 euro în Moldova, fiind dotată cu un motor Skyactiv-G pe benzină, de 122 CP, cu cutie manuală cu 6 trepte. E vorba de un motor aspirat nautral, de 2.0 litri, cu compresie mare, de 13.0:1, care livrează 122 CP şi 213 Nm. Dotarea de bază este extrem de generoasă, probabil printre cele mai generoase din hatchback-urile comparabile de pe piaţă. Există o mulţime de nivele de echipări şi e disponibilă şi o cutie automată cu 6 trepte pentru acest motor, care costă 2,000 euro în plus. Astfel, cea mai accesibilă Mazda3 hatchback cu cutie automată porneşte de la 20,000 euro.
Mazda3 Sedan cu acelaşi motor de 122 CP porneşte de la 18,600 euro cu cutie manuală şi 20,600 euro cu cutie automată.

Noua generaţie mai debutează şi cu un nou motor diesel Skyactiv-D, de 1.8 litri, cu 116 CP şi 270 Nm la activ. Preţul unei Mazda3 hatchback cu acest motor diesel porneşte de la 21,900 euro în combinaţie cu cutie manuală şi de la 24,900 euro în combinaţie cu cutie automată şi dotări standard mai generoase.

Mazda3 sedan oferă doar o singură combinaţie posibilă la capitolul diesel, cu cutie manuală, care costă 21,900 euro.

Şi, în fine, vine şi motorizarea Skyactiv-X, care combină avantajele combustiei diesel cu cea a benzinei, arzând petrol în cilindri, dar făcând-o în mare parte prin compresie, ca în cazul motoarelor diesel. Noi, cei de la PiataAuto.md, am avut ocazia să testăm noul motor Skyactiv-X încă la etapa de pregătire şi v-am spus totul în detaliu despre el, iar dacă sunteţi intrigaţi, aflaţi că noua generaţie Mazda3 în combinaţie cu acest propulsor va putea fi cumpărată începând din luna mai.

Noul motor va livra o putere de 181 CP, iar preţurile unei Mazda3 hatchback Skyactiv-X vor porni în Moldova de la 21,200 euro pentru combinaţia cu cutie manuală şi 23,200 euro pentru cea cu cutie automată. În premieră, cu acest motor Mazda3 poate avea şi tracţiune integrală, iar preţurile pornesc de la 23,200 euro pentru combinaţia cu cutie manuală şi 26,200 euro pentru cea cu cutie automată şi dotări de bază mai generoase.
Sedanul nu dispune de tracţiune integrală, iar motorizarea Skyactiv-X pe acesta porneşte de la acelaşi preţ de 21,200 euro cu cutie manuală şi 23,200 euro cu cea automată.

Teoretic, cea mai echipată formă a unei Mazda3 hatchback, cu cutie automată, tracţiune integrală şi toate opţiunile posibile, va costa cam 28,700 euro.

Aşa cum spuneam, comenzile pentru noua Mazda3 pot fi deja plasate în showroom-ul Mazda Moldova, iar între timp vă îndemnăm să aşteptaţi cu nerăbdare şi apropiatul test drive cu noul model pe PiataAuto.md!
1
2,358
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!