Bentley lansează cel mai puternic SUV din lume

Concurenţa în liga SUV-urilor de lux desăvârşit se înteţeşte, iar Bentley nu se putea lăsa devansat de alte modele. Prin urmare, Bentley Bentayga se lansează într-o nouă versiune, numită Bentayga Speed, cu tocmai 635 CP sub capotă.
Noul Bentley Bentayga Speed face uz de acelaşi motor W12 de top, de care SUV-ul „standard” dispune deja de ceva timp, doar că inginerii au mai vrăjit la propulsor pentru ca acesta să-şi crească forţa de la 608 CP şi 900 Nm la 635 CP, cuplul rămânând neschimbat la 900 Nm.

Cu noua putere izvorâtă din motorul de 12 cilindri, SUV-ul celor de la Bentley va putea accelera de la 0 la 100 km/h în numai 3.9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 306 km/h.

Pentru a fi observat de cunoscători, Bentayga Speed are şi câteva mici detalii speciale de design exterior. De asemenea, modelul e echipat standard cu cele mai performante frâne ceramice instalate vreodată pe un Bentley, care pot livra o forţă de frânare de 6,000 Nm şi pot rezista la temperaturi de până la 1,000 grade Celsius.

Preţurile n-au fost anunţate, dar ne putem aştepta cu uşurinţă ca preţurile să sară simţitor peste 200 mii euro ca punct de pornire pentru Bentayga Speed în cele mai multe regiuni ale lumii.
0
2,369
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!