Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Decizie radicală Porsche: următoarea generaţie Macan va fi una 100% electrică!

27 Februarie 2019 - 09:03
Ilie Toma
Se pare că automobilele electrice vor ajunge să domine lumea auto mult mai repede decât ne imaginam, or, în numai în ultimele săptămâni asistăm la zeci de premiere electrice de serie în lumea auto, dar şi la decizii radicale în direcţia electromobilităţii.
O asemenea decizie radicală vine acum şi de la Porsche, care anunţă că următoarea generaţie Macan va fi una 100% electrică. Şi aici nu e vorba de o versiune full electrică a lui Macan, care să fie lansată de rând cu alte tipuri de propulsie, ci de faptul că Macan se va transforma într-un SUV oferit doar electric!

Germanii sunt prevăzători şi vizionari, aşa că decizia anunţată acum e cu bătaie lungă. Actuala generaţie a lui Macan, abia trecută de curând printr-un facelift, va continua să fie produsă până la începutul deceniului viitor, cel mai probabil până în 2021. Între timp, la sfârşitul anului 2019 va fi lansat pe piaţă modelul 100% electric Taycan, acesta fiind primul model Porsche ce va fi oferit doar cu propulsie electrică, iar la scurtă distanţă după asta va urma şi lansarea modelului derivat Taycan Cross Turismo.
Viitoare generaţie Porsche Macan va fi dezvoltată pe noua platformă PEE, creată din start pentru vehicule complet electrice de inginerii Porsche în colaborare cu cei de la Audi. Pe aceeaşi platformă e creat şi Taycan, dar şi SUV-ul electric proaspăt lansat Audi e-tron. În acest context, odată ce există deja un SUV de talii comparabile cu propulsie 100% electrică, decizia de a transforma Macan într-un model 100% electric pare şi mai logică.

Dar am putea, totuşi, să ne întrebăm dacă adevăraţii cumpărători îşi vor dori doar un SUV electric în cazul lui Macan, în locul unuia cu propulsie tradiţională. Astăzi, probabil nu. Dar exemplul modelului Taycan, care adună comenzi peste aşteptări, a adus o situaţie extrem de interesantă, întrucât o mare parte din cei care-l comandă sunt actuali proprietari Tesla, care erau în aşteptarea unui model electric cu calităţi premium veritabilă. Mai mult ca atât, un studiu recent al celor de la Bentley a arătat că vânzările mărcii ar putea înregistra o scădere drastică în viitorul apropiat, motivul principal fiind faptul că, cumpărătorii îi reproşează mărcii britanice lipsa unor motorizări sau modele electrice în gama sa, evitând să mai cumpere motoarele imense cu ardere internă.
Aşa că, în ciuda faptului că decizia de azi a celor de la Porsche poate părea una prematură, suntem convinşi că germanii au deja proiecţii şi studii de viitor, care le arată că preferinţele consumatorilor s-au putea schimba atât de mult către momentul implementării ei, încât electrificarea completă a lui Macan va fi exact lucrul aşteptat de segmentul de cumpărători ai mărcii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter