După Renault şi Mercedes-Benz, noul motor de 1.33 litri ajunge şi sub capota lui Dacia Duster. Disponibil şi în Moldova.

Colaborarea dintre alianţa Renault-Nissan şi Daimler a dat naştere unui nou motor turbo pe benzină în 2018, de 1.33 litri, care a debutat sub capota noii generaţii Mercedes-Benz A-Class. Despre acest propulsor nou, cunoscut în tabăra Mercedes-Benz cu numele de cod M282, noi v-am relatat minuţios acum un an într-un articol dedicat noilor propulsoare.
Motorul a fost lansat cu 163 CP la activ sub capota versiunii A200, apoi au fost lansate şi versiuni mai puţin puternice ale aceluiaşi propulsor – 136 CP sub capota lui A180 şi 109 CP sub cea a lui A160.

Paralel, motorul a debutat şi în gama Renault, sub capta unor modele precum Scenic şi Grand Scenic, iar mai apoi şi Kadjar facelift, Talisman, Captur şi noul Clio. Nici gama Nissan nu l-a ocolit, noul motor ajungând a fi instalat sub capota SUV-ului Qashqai, iar între timp şi pe un nou model Mercedes-Benz – noua generaţie B-Class.
De aici şi până la instalarea motorului în gama Dacia n-a fost decât un pas. SUV-ul Duster a fost cel care l-a primit, în două versiuni de putere – de 130 CP/240 Nm sau 150 CP şi 250 Nm. Această ultimă ipostază obţine imediat şi titlul de cel mai puternic propulsor din gama Dacia, întrucât marca românească nu deţine un alt motor mai puternic în gama sa curentă de modele.
Acum distribuitorul oficial Dacia în Moldova anunţă că noul Duster cu noul motor turbo de 1.33 litri şi-a confirmat disponibilitatea pentru Moldova. Preţurile nu sunt deocamdată cunoscute, întrucât primele exemplare Duster, echipate cu noul propulsor, vor ajunge în ţara noastră în cea de-a doua jumătate a anului, iar listele de comenzi vor fi deschise mai aproape de acea perioadă.
2
5,716
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!