Efectele Brexit? Honda ar urma să închidă uzina sa din Marea Britanie

Incertitudinile legate de Brexit şi modul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană încep să producă efecte tot mai mari şi mai dureroase, inclusiv pentru industria auto, una din industriile cu cel mai mare număr de angajaţi din această ţară. SkyNews a anunţat aseară că Honda intenţionează să-şi închidă uzina sa din Swindon, Marea Britanie, închiderea totală fiind planificată pentru anul 2022. Se presupune că anunţul oficial al producătorului japonez va fi făcut pe parcursul zilei de marţi, 19 februarie.
Totuşi, unii reprezentanţi ai autorităţilor britanice s-au grăbit deja să comenteze că aceste planuri ale celor de la Honda n-au legătură cu Brexitul şi ar fi un efect al reformatărilor pieţelor globale, Honda intenţionând să-şi fortifice producţia în Japonia.

Anterior, uzina producea mai multe modele Honda, importante ca număr de vânzări pentru piaţa europeană, precum Civic şi CR-V, însă noua generaţie a lui CR-V nu mai e produsă la această uzină, doar Civic în mai multe caroserii şi versiuni rămânând a fi asamblat aici. Odată cu închiderea uzinei Honda din Marea Britanie, circa 3,500 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă. În 2018 această uzină a produs cam 10% din totalul numărului de automobile asamblate în Marea Britanie.

De asemenea, anterior Honda a anunţat deja că planifică şi sistarea temporară a producţiei la această uzină în aprilie, pentru a putea evita orice criză imediată cauzată de intrarea în vigoare a Brexit-ului la 29 martie.

La începutul lunii februarie şi Nissan a anunţat că va muta producţia SUV-ului X-Trail din Marea Britanie exclusiv în Japonia, Nissan acuzând atunci direct Brexit drept motiv al deciziei sale. De asemenea, de curând şi cei de la Ford au anunţat prim ministrul Theresa May că şi-ar putea reduce semnificativ numărul de modele şi exemplare produse în Marea Britanie din cauza Brexit.
0
2,613
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!