Infiniti s-ar putea retrage pe de piața europeană

Infiniti, marca de lux a constructorului Nissan, ar putea decide retragerea de pe piața europeană în viitorul apropiat. Vânzările de modele noi Infiniti au scăzut constant în Europa în ultimii doi ani ajungând la puțin peste 16.500 exemplare vândute în 2018, inclusiv pe piața din Rusia.
Publicația franceză Autoactu spune că Infiniti va anunța în curând retragerea de pe piața europeană. Dacă acest lucru se va confirma, rămâne de văzut.
Infiniti s-a lansat în Europa în anul 2008 și avea planuri mari, targetul de vânzări fiind inițial stabilit între 30,000 și 40,000 de exemplare pe an.

Oficialii mărcii Infiniti sunt de asemenea îngrijorați de perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, uzina unde se asamblează modelul Q30 fiind în Sunderland, Marea Britanie. În cazul unui Brexit fără acord cu Uniunea Europeană, Infiniti ar putea fi nevoită să plătească taxe pentru a exporta modelul Q30 în Europa.

Marca japoneză Infiniti mai este disponibilă în doar 17 state europene, iar cel mai bine vândut model din gama sa este crossover-ul Q30.
0
2,570
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!