Noua Kia Soul EV. Versiunea europeană a modelului electric va fi lansată la Geneva
27 Februarie 2019, 13:28
Noua generaţie Kia Soul, iar odată cu ea şi modelul electric Soul EV şi-au făcut debutul mondial în toamnă la Los Angeles. Acum a venit momentul lansării versiunii europene a lui Soul EV, iar coreenii ne anunţă că noul lor electromobil va fi adus la apropiatul salon auto de la Geneva. Odată cu asta au fost anunţate şi mai multe informaţii tehnice curioase.

În primul rând, versiunea europeană vine cu două motorizări electrice la alegere, în loc de una! Da, şi modelele electrice încep a oferi mai multă
diversitate de putere. Iar o asemenea evoluţie e motivată şi de schimbarea rapidă a condiţiilor pieţei şi preferinţelor în Europa. În ultimul an, spre exemplu, Kia a vândut mai multe exemplare electrice Soul EV din generaţia precedentă, decât versiunile diesel şi pe benzină puse la un loc ale lui Soul din aceeaşi generaţie! Deci, miza pentru următoarea generaţie a electromobilului a fost şi mai mare pe continentul european.

Aşadar, vorbeam că noul model vine cu două motorizări. Prima dintre ele e
cea focusată spre performanţă şi autonomie mare. Ea e propulsată de un electromotor de 204 CP şi 395 Nm – un adevărat sportcar electric urban, comparabil cu parametrii de putere ai unor hatchback-uri fierbinţi. Această motorizare a noii Kia Soul EV va putea accelera de la 0 la 100 km/h în numai 7.9 secunde.

Energia acestei motorizări e stocată într-o baterie imensă, de 64 kWh, iar datorită unei eficienţe excelente în consum, pe care Kia o descrie ca fiind cu 24% mai bună decât a celui mai
bine vândut model electric în Europa în prezent, referindu-se la Leaf, electromobilul coreean promite o autonomie de 452 km conform standardului WLTP, mai apropiat de viaţa reală.

Cea de-a doua motorizare vine echipată cu un electromotor
de 136 CP şi 395 Nm. În acest caz şi bateria maşinii e mai mică, având 39.2 kWh capacitate, autonomia promisă fiind de 277 km.

Versiunea europeană a noii Kia Soul EV va fi asamblată în Coreea de Sud, la uzina din Gwangju, şi urmează să ajungă în primele showroom-uri
europene către sfârşitul primului trimestru, după ce va fi prezentată public la Geneva.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
0
1,975
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!