Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua generaţie Toyota RAV4 a fost prezentată în Moldova. Cât costă noul model nipon?

9 Februarie 2019 - 07:17
Ilie Toma
Noua generaţie a SUV-ului Toyota RAV4 şi-a făcut debutul în Moldova, în cadrul unui eveniment de prezentare, care a avut loc aseară în showroom-ul Toyota Moldova. Odată cu acest eveniment, a fost dat şi startul vânzărilor noului SUV.
Noua Toyota RAV4 s-a lansat simultan atât în motorizare tradiţională pe benzină, cât şi în versiunea hibridă, apreciată tot mai mult de cumpărătorii din Moldova. Ca şi până acum, motorizări diesel nu vor exista, întrucât prezenţa motorizării hibride exclude această necesitate în zilele noastre.
Aşadar, motorizarea tradiţională a noii RAV4 are sub capotă un propulsor aspirat natural pe benzină, de 2.0 litri, cu o rată de compresie sporită, de 13.0:1, care dezvoltă 173 CP şi 203 Nm. Motorul poate fi cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte şi transmisie faţă, înt-o ipostază entry-level, sau la o cutie automată cu raport continuu variabil, combinată cu tracţiune faţă sau integrală. Astfel, cea mai accesibilă versiune a noului RAV4, echipată cu motor 2.0 litri, cutie manuală şi tracţiune faţă, porneşte de la 22,110 dolari SUA. Versiunea cu acelaşi motor, cu cutie CVT şi tracţiune faţă, porneşte de la 23,750 dolari SUA. Varianta cu motor 2.0 litri, cutie CVT, tracţiune integrală şi nivel de echipare incipient mai generos, porneşte de la 28,320 dolari SUA.
Şi mai interesantă e noua Toyota RAV4 Hybrid, mai ales din perspectiva celor ce caută nu doar eficienţă sporită, dar şi dinamism. Acum RAV4 Hybrid poate avea până la 222 CP la activ în sistemul său de propulsie hibridă!

Sunt disponibile două ipostaze hibride – cu tracţiune faţă sau cu tracţiune integrală. În ambele cazuri motorul pe benzină din componenţa sistemului hibrid e un propulsor de 2.5 litri, ce funcţionează în ciclu Atkinson şi livrează 178 CP şi 221 Nm. Pe puntea faţă mai e montat un motor electric, ce furnizează încă 120 CP şi 202 Nm. Iar varianta cu tracţiune integrală mai are un electromotor pe puntea spate, ce furnizează 54 CP şi 121 Nm. Puterea cumulată a întregului sistem constituie 218 CP în cazul versiunii cu tracţiune faţă şi 222 CP în cazul celei cu tracţiune integrală. Ambele versiuni sunt echipate cu o transmisie automată cu raport continuu variabil e-CVT.
Un RAV4 Hybrid cu tracţiune faţă porneşte în Moldova de la un preţ de 27,870 dolari SUA. Preţurile pentru versiunea hibridă cu tracţiune integrală vor fi completate în această ştire pe parcursul zilei curente.

Noua generaţie Toyota RAV4 vine să continue succesul excepţional atins de generaţia precedentă în ţara noastră. RAV4 a fost în 2018 cel mai bine vândut SUV în segmentul său, inclusiv datorită motorizării hibride. Din cele 664 de automobile vândute de Toyota în 2018 în Moldova, 257 exemplare au fost RAV4.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter