(VIDEO) Nu i-a crăpat nici parbrizul! Noul Mercedes-Benz G-Class a primit 5 stele la EuroNCAP, alături de alte două SUV-uri

EuroNCAP a dezvăluit o nouă serie de teste de siguranţă, de această dată fiind testate 3 SUV-uri noi apărute pe piaţă. Bine, în cazul lui Mercedes-Benz G-Class noţiunea de offroad i s epotriveşte mai bine decât cea de SUV, iar celelalte două modele sunt noua Honda CR-V şi noul Seat Tarraco, cel mai mare SUV Seat, pe platforma căruia e construit şi SUV-ul Skoda Kodiaq.
Atunci când vine vorba de note la siguranţă, offroader-ele mari şi pătrăţoase nu prea pot obţine, de obicei, calificative maxime, mai ales din cauza faptului că spulberă tot ce le iese în cale, dar şi din pricina unor zone de deformare mai dificil de proiectat din cauza cadrului dur. Dar noul Mercedes-Benz G-Class reuşeşte incredibila performanţă de a atinge maximul de 5 stele la EuroNCAP, cu calificative impresionante aproape la fiecare capitol.

Astfel, la protecţia adulţilor, noul Gelandewagen a luat un scor de 90%, la protecţia copiilor de la bord – 83%, iar la protecţia pietonilor, un punctaj admirabil de 78%, în ciuda faptului că modelul nu vine cu vreo capotă activă, care ar amortiza impactul. La cât de înalt e, probabil n-ar mai avea rost o asemenea capotă. Din video-ul de mai jos se poate vedea că G-Class îşi păstrează integritatea structurală excelent, dată fiind forma rectangulară pe care o are. Mai mult ca atât, la impactul frontal nu crapă nici măcar parbrizul!
Seat Tarraco are un rezultat predictibil, întrucât e construit pe platforma MQB a grupului VW, iar cam toate celelalte modele derivate din această platformă au deja bifate calificativ similare de 5 stele. Tarraco punctează 97% la protecţia adulţilor, 85% la cea a copiilor de la bord şi 79% la cea a pietonilor.
În fine, şi noua Honda CR-V, testată de EuroNCAP în versiune hibridă, a reuşit să ia calificativul maxim de 5 stele, punctând 93% la protecţia adulţilor, 83% la cea a copiilor şi 70% la cea a pietonilor. Calificativul de 5 stele e valabil pentru întreaga motorizare a modelului nipon, nu doar pentru cea hibridă, se specifică în rezultatele celor de la EuroNCAP.
0
3,004
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!