Noul Range Rover Sport HST: ediţie specială cu 400 CP a SUV-ului britanic

Probabil ştiţi deja că motoarele cu 6 cilindri în linie au redevenit un trend în lumea auto, regăsindu-se în prezent nu doar sub capota modelelor BMW, ci şi pe modele Mercedes-Benz, iar acum şi în liga premium britanică.

Fanii SUV-urilor cu caracter sportiv au un nou model pe care să şi-l dorească intens. Britanicii de la Land Rover anunţă astăzi lansarea lui Range Rover HST, o ediţie specială a SUV-ului lor, capabilă să livreze 400 CP, iar aceşti 400 CP vin dintr-un nou motor cu 6 cilindri în linie!
E vorba de un nou propulsor Ingenium pe benzină, de 3.0 litri, care combină pentru prima dată în familia britanică un turbocompresor cu un compresor electric. Compresorul electric e menit să asigure reacţiile la turaţii joase, prin punerea imediată în acţiune – în doar 0.5 secunde acesta îşi poate creşte turaţiile de la 0 la 120 mii rpm! Astfel, acest compresor electric elimină practic orice urmă de turbolag. La turaţiile mai mari, intră în acţiune turbina clasică, dar şi timpii variabili de deschidere a valvelor.
Astfel, noul motor e capabil să furnizeze 400 CP şi 550 Nm, parametri suficienţă să accelereze SUV-ul britanic de la 0 la 100 km/h în numai 6.2 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge noul Range Rover Sport HST e de 225 km/h.

De altfel, noul propulsor e şi un myld hybrid, or, cei de la Jaguar Land Rover sunt într-un proces intens de trecere a tuturor propulsoarelor pe sistem mild hybrid. Datorită acestei tehnologii, noul SUV promite un consum mixt de doar 9.3 litri/100 km.
Fiind un SUV de performanţă, noul Range Rover HST vine şi cu detalii de design, care să-l distingă în acest sens, atât la interior, cât şi la exterior.
0
1,786
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!