Premieră: Volkswagen Passat facelift. Modificări la design şi tehnologii noi

Germanii au publicat primele imagini şi date tehnice oficiale cu varianta facelift a modelului Volkswagen Passat. Noul Passat facelift a suferit careva schimbări minore la exterior, însă a căpătat tehnologii de ultimă generaţie, iar varianta plug-in hybrid a primit o baterie nouă şi autonomie electrică mărită.
La exterior Passat facelift se laudă cu barele de protecţie şi grila frontală revizuite, în timp ce blocurile optice frontale Matrix LED au adoptat denumirea de IQ Light, întâlnită până acum
doar pe noul Touareg, combinând luminile de zi LED, fază scurtă, fază lungă şi indicatoarele
de direcţie. La interior, pe lângă careva modificări la nivelul materialelor şi culorilor de tapiserii, Passat facelift este dotat cu cea de-a treia şi cea mai nouă generaţie a sistemului infotainment Modular Infotainment Matrix (MIB3) care este dosponibil în trei versiuni.

Prima, numită Composition Media vine cu ecran de 6.5 inch şi fără sistem de navigare.
Celelalte două, Discover Media şi Discover Pro oferă ecrane cu mărime de 8.0 şi 9.2 inch respectiv, împreună cu un sistem de navigare. Sistemul Digital Cockpit a primit o îmbunătăţire
a graficii pentru ecranul instrumentelor de bord de 11.7 inch. De asemenea, interiorul maşinii
a fost înnobilat cu muzică bună datorită sistemului audio Dynaudio cu o putere de 700 W.
Habitaclul noului Passat oferă pasagerilor săi conexiune permanentă la internet, datorită unui card SIM integrat. Noul Passat facelift mai este dotat cu un pachet de sisteme de asistenţă IQ Drive, din care face parte şi sistemul inovator Travel Assist care permite un condus parţial autonom de nivelul 2, până la viteze de 210 km/h. Sistemul Adaptive Cruise Control face parte din sistemul Travel Assist și permite adaptarea automată la viteză, luând în considerare limitele de viteză, banda de circulație sau sensurile giratorii.

La compartimentul tehnic, motorul 2.0 TDI a primit abreviatura Evo, care sugerează că noul motor are emisii cu 10 g/km mai mici decât generaţiile precedente. Varianta plug-in hybrid a noului Passat facelift, dotată cu un benzinar de 1.4 litri cu 156 CP şi un motor electric de 115 CP, livrează în total 218 CP.
Autonomia electrică a versiunii PHEV a fost mărită până la 55 kilometri (WLTP), datorită unei baterii noi cu o capacitate de 13 kWh, mai mare decât cea de 9.9 kWh instalată pe generaţiile anterioare. Toate modificările menţionate sânt disponibile şi pentru versiunea Passat Variant.

Volkswagen va începe primirea comenzilor pentru Passat facelift din luna mai a anului curent,
în timp ce primele livrări vor avea loc nu mai devreme de luna august 2019.
0
2,084
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!