Premieră: Volvo XC90 facelift introduce tehnologia mild-hybrid în gama suedeză

Volvo XC90 a marcat intrarea mărcii suedeze într-o nouă eră, dar iată că şi pentru acest model încă proaspăt a venit timpul unei revigorări. Odată cu faceliftul lui XC90, Volvo mai face un pas important în calea electrificării complete promise ceva timp în urmă.
În materie de aspect, schimbările aduse lui XC90 sunt foarte discrete, împrospătându-l exact cât e nevoie, fără a face exemplarele de până la facelift să pară expirate. Grila frontală a primit o formă uşor concavă, în stilul modelelor S90 şi S60 şi au apărut nuanţe noi şi mai multe versiuni de jante. Fireşte, mici modificări s-au făcut la compoziţia blocurilor optice faţă şi spate, dar aşa cum spuneam, totul e făcut cât se poate de discret, în stil scandinav.
La interior, modificările par şi mai discrete, referindu-se doar la mici detalii şi, aparent, la noi texturi pentru tapiserie.
Marele pas de care vorbeam mai sus vine, însă, la substratul tehnic. Pe lângă motorizările plug-in hybrid T6 şi T8, apar motorizări mild hybrid, dezvoltate pe baza propulsoarelor diesel şi pe benzină prezente până acum în gamă. Aceste motorizări vor avea indicele „B” în faţă – spre exemplu B5, unde litera B vine să sugereze asocierea cu cuvântul „Braking” – „frânare”, derivând din recuperarea permanentă a energiei la frânare a acestor tipuri de motoare. Însă cu B5 va fi numit atât motorizarea mild hybrid cu motor pe benzină, cât şi cea cu motor diesel. Pe XC90 va mai exista şi o motorizare B6, cu motor pe benzină.
Practic, Volvo începe introducerea pe larg a tehnologiei mild hybrid pe toate modelele sale, suedezii declarând că în foarte scurt timp aceasta va deveni un standard pentru toate modelele mărcii, dar şi pentru o mare parte din industrie. În cazul lui XC90, spre exemplu, tehnologia e aşteptată să aducă o economie de până la 15% de consum în viaţa reală. Totuşi, marele scop de a avea o electrificare totală a întregii game Volvo până în 2025 rămâne valabil.
Şi dacă tot XC90 a trecut printr-un facelift, motorizările plug-in hybrid T6 şi T8 au beneficiat de mici actualizări, care au adus versiunea T8, spre exemplu, la o putere de 420 CP.
0
1,367
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!